Επεισοδιακή καταδίωξη ληστών στη Νέα Ερυθραία: Ψέκασαν αστυνομικούς με πυροσβεστήρες

Newsroom
Επεισοδιακή καταδίωξη ληστών στη Νέα Ερυθραία: Ψέκασαν αστυνομικούς με πυροσβεστήρες
Άγρια καταδίωξη στη Νέα Ερυθραία. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο σε μια μοτοσικλέτα, αλλά ο οδηγός δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτατα.

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας (16/5), μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, επιχείρησαν να σταματήσουν μηχανή με δυο επιβάτες για να τους υποβάλλουν σε έλεγχο. Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι οι επιβάτες της μηχανής είχαν εισβάλλει σε διαμέρισμα.

Ο οδηγός όμως αντί να σταματήσει στο σήμα των αστυνομικών, επιτάχυνε και προσπάθησε να ξεφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο συνοδηγός πυροβόλησε κατά των αστυνομικών που τους καταδίωξαν.

Ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στο γεγονός κάνοντας λόγο για ακόμη ένα περιστατικό ανάλογο με αυτό που συνέβη πριν από λίγες μέρες στον Διόνυσο, όταν μπουκαδόροι επιχείρησαν αν εμβολίσουν αστυνομικά οχήματα για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Οι ομάδες αυτές έχουν συγκεκριμένη οδό διαφυγής και μπαίνουν στην Αττική Οδό, όπου σπάνε τις μπάρες για να ξεφύγουν.

«Δεν πυροβόλησαν αλλά χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρες»

Σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδάκο, στο χθεσινό περιστατικό δεν πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών αλλά χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρες εναντίον τους για να περιορίσουν μεταξύ άλλων και την ορατότητα τους.