Το εξωφρενικό ποσό που στοιχίζει μια μπύρα στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης

Newsroom
Το εξωφρενικό ποσό που στοιχίζει μια μπύρα στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης
Οργή έχει προκαλέσει στους Αμερικανούς η τιμή της μπύρας στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης.

Όλοι γνωρίζουμε πως έχει ακριβύνει η ζωή, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη Νέα Υόρκη, ωστόσο κάποια πράγματα, από όποια σκοπιά (και τσέπη) κι αν το δεις, είναι εξωφρενικά. Όπως, το κόστος της μπύρας στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης. Καλύτερα να πας να φας σε ένα εστιατόριο, ένα κανονικό κυρίως πιάτο, πατά να κάτσεις να πιεις μια μπύρα, όσο περιμένεις να περάσει η ώρα για να πας για την πτήση σου.

Είκοσι οκτώ δολάρια λοιπόν στοιχίζει μια μπύρα στα τρία αεροδρόμια της Νέας Υόρκης: 28 δολάρια!! Μην σκεφτεί κανείς πως, «οκ, Νεοϋορκέζοι είναι έχουν λεφτά, έχουν μάθει σε ακριβή ζωή». Είναι έξαλλοι. Βράζουν στο διαδίκτυο και μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που «ανεβάζουν» φωτογραφίες με τις εξωφρενικές τιμές που υπάρχουν…

2

Ένας χρήστης του Twitter το χαρακτήρισε μάλιστα «κλοπή», καθώς όπως λέει, μια μπύρα καλής ποιότητας κοστίζει 6 δολάρια και στο αεροδρόμιο είναι πάνω από την τετραπλάσια η τιμή της.

Μετά τις αντιδράσεις όμως, το γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή (OIG) ξεκίνησε έλεγχο στις τιμές των ποτών και έκτοτε εφάρμοσε μια νέα πολιτική για τις μπύρες στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης με έκπτωση 10% που δεν θα υπερβαίνει τις τοπικές τιμές.

«Κανείς δεν πρέπει να αναγκαστεί να πληρώσει μια τόσο υπερβολική τιμή για μια μπύρα. Τα νέα μέτρα συμμόρφωσης και επιβολής του Τμήματος Αεροπορίας που ανακοινώθηκαν καθιστούν ξεκάθαρο ότι όλες οι τιμές θα παρακολουθούνται τακτικά για να διασφαλιστεί ότι ευθυγραμμίζονται με την περιφερειακή αγορά».