PS5: Στα 19.3 εκατ. συστήματα οι αποστολές στα καταστήματα, στα 47.4 εκατ. οι συνδρομητές του PS Plus

PS5: Στα 19.3 εκατ. συστήματα οι αποστολές στα καταστήματα, στα 47.4 εκατ. οι συνδρομητές του PS Plus
Συνεχίζεται η εντυπωσιακή πορεία και για το PS4 από πλευράς Sony.

Η Sony ανακοίνωσε πως οι αποστολές των PS5 προς τα καταστήματα ξεπέρασαν τα 19.3 εκατομμύρια τεμάχια και στην περίπτωση της συγκεκριμένης κονσόλας και λόγω του sold out, μπορούμε να πούμε πως πρόκειται και για έναν αριθμό κοντά στις συνολικές πωλήσεις.

Την ίδια στιγμή, το PS4 έφτασε τα 117.2 εκατομμύρια συστήματα που έχουν φύγει από τις αποθήκες της Sony. Όλα αυτά ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο των πρόσφατων οικονομικών αποτελεσμάτων για το τελευταίο τρίμηνο του περσινού οικονομικού έτους της ιαπωνικής εταιρείας, που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022.

Μέσα σε αυτό το τρίμηνο εστάλησαν στα καταστήματα 2 εκατομμύρια PS5 και 100 χιλιάδες PS4 και ο αριθμός αυτός μαρτυρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα, αφού την ίδια στιγμή πέρσι, η Sony είχε στείλει 3.3 εκατομμύρια PS5 προς τους μεταπωλητές.

Σε ό,τι αφορά το PS Plus, η συνδρομητική υπηρεσία έφτασε τα 47.4 εκατομμύρια ενεργά accounts, με μια πτώση 200 χιλιάδων λογαριασμών σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2021.

Στα των παιχνιδιών, το software για τις δύο κονσόλες έφτασε πωλήσεις της τάξης των 70.5 εκατομμυρίων αντιτύπων, σημειώνοντας άνοδο 9.1 εκατομμυρίων σε σχέση με πέρσι.

Τα 14.5 εκατομμύρια από αυτά τα παιχνίδια ήταν first-party, με την άνοδο σε σχέση με το 2021 να είναι τεράστια (6.6 εκατ. αντίτυπα τότε).

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις videogames σε ψηφιακή μορφή, το εντυπωσιακό είναι πως βλέπουμε πτώση και συγκεκριμένα 71% σε σχέση με το περσινό 79%!