Ανατροπή στον υπολογισμό των χρημάτων της επιστροφής από τις αυξήσεις στο ρεύμα: Μπήκε 4ος παράγοντας (vid)

Newsroom
Ανατροπή στον υπολογισμό των χρημάτων της επιστροφής από τις αυξήσεις στο ρεύμα: Μπήκε 4ος παράγοντας (vid)
Στις δηλώσεις που έκανε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης προσέθεσε ακόμα έναν παράγοντα στην εξίσωση υπολογισμού των χρημάτων που θα πάρουν πίσω οι πολίτες.

Από χθες το απόγευμα που έκανε το διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για τις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου εστίασε στην επιστροφή των χρημάτων που αφορούν τις αυξήσεις που υπήρξαν σε αυτούς από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Μάιο.

Η εικόνα που είχαν όλοι, ήταν πως στην εξίσωση από την οποία θα έβγαινε το τελικό ποσό που θα έμπαινε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών, θα λαμβάνονταν υπόψη τρεις παράγοντες. Η ρήτρα αναπροσαρμογής, η κρατική επιδότηση και το 60% που θα αντιστοιχούσε στο ποσό που θα δινόταν πίσω.

Ωστόσο στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, μπήκε και ένας τέταρτος. Αυτός των εκπτώσεων που έχουν δοθεί από τους παρόχους, είτε μιλάμε για την ΔΕΗ, είτε για οποιoνδήποτε άλλον που υπάρχουν στην αγορά. Βλέπετε, υπάρχουν κάποιοι που προσφέρουν έκπτωση που φτάνει ακόμα και στο 50% για εμπρόθεσμη εξόφληση του λογαριασμού.

Έτσι, οι πράξεις που πρέπει να κάνει κάποιος για να έχει μία εικόνα του ποσού που θα πρέπει να περιμένει είναι οι εξής...

  • Συνολική ρήτρα αναπροσαρμογής (από Δεκέμβριο έως Μάιο)

- (μείον)

  • Κρατική επιδότηση (από Δεκέμβριο έως Μάιο)

- (μείον)

  • Έκπτωση από τους παρόχους

= (ίσον)
Το 60% του τελικού ποσού θα επιστραφεί στον πολίτη, με μέγιστο τα 600 ευρώ.