Ο τρόπος που θα υπολογίσετε την επιστροφή των χρημάτων από τις αυξήσεις στο ρεύμα: Αναλυτικό παράδειγμα

Newsroom
Ο τρόπος που θα υπολογίσετε την επιστροφή των χρημάτων από τις αυξήσεις στο ρεύμα: Αναλυτικό παράδειγμα
Ενόψει των κυβερνητικών ανακοινώσεων, δείτε πως υπολογίζονται τα χρήματα που είναι να πάρετε πίσω.

Όλος ο κόσμος περίμενε με αγωνία το χθεσινό διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την κυβερνητική παρέμβαση στους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος.

Μεταξύ των όσων ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός ήταν και ένα μέτρο που θα ισχύσει αναδρομικά και αφορά την επιστροφή μέρους των αυξήσεων στους πολίτες, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών.

Στις 8:30 θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων, όμως μέχρι τότε, ας δούμε πως θα γίνει αυτή η επιστροφή των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο πολίτης το πρώτο πράγμα που πρέπει να υπολογίσει είναι το πόσο έχει χρεωθεί συνολικά ως ρήτρα αναπροσαρμογής από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Μάιο. Στη συνέχεια θα πρέπει να αφαιρέσει από το ποσό αυτό, την κρατική επιδότηση συνολικά και από το αποτέλεσμα που θα βγάλει, το 60% θα του επιστραφεί από την κυβέρνηση.

Ας πούμε για παράδειγμα πως στο διάστημα αυτό έχει χρεωθεί ρήτρα αναπροσαρμογής 1.500 ευρώ και η κρατική επιδότηση ήταν 500 ευρώ, συνολικά πλήρωσε 1.000 ευρώ. Με βάση αυτό το ποσό, θα λάβει 600 ευρώ πίσω.

Αν από τις παραπάνω πράξεις το 60% αντιστοιχεί σε ποσό μεγαλύτερο των 600 ευρώ, τα χρήματα που θα επιστραφούν στον πολίτη δεν θα αυξηθούν, καθώς τα 600 ευρώ είναι το ανώτατο ποσό που θα δοθούν σε κάθε έναν.