Η συγκλονιστική στιγμή που η Ιωάννα επέστρεψε στο σημείο της επίθεσης: «Πήγαινε εκεί που έχεις κλάψει και χαμογέλασε» (vid)

Newsroom
Η συγκλονιστική στιγμή που η Ιωάννα επέστρεψε στο σημείο της επίθεσης: «Πήγαινε εκεί που έχεις κλάψει και χαμογέλασε» (vid)
Μαζί με τον Σταύρο Θεοδωράκη, η Ιωάννα Παλιοσπύρου επέστρεψε στο σημείο που δέχθηκε την επίθεση με το βιτριόλι.

Αν κάποιος πρέπει να ξεχωρίσει τα δύο πιο συγκλονιστικά σημεία της συνέντευξης της Ιωάννας Παλιοσπύρου στον Σταύρο Θεοδωράκη, σίγουρα το ένα είναι η απόφασή της να εμφανιστεί μπροστά στην κάμερα χωρίς να φοράει την μάσκα. Το άλλο είναι η επιστροφή της, στο σημείο που δέχθηκε την επίθεση με το βιτριόλι...

Όπως εξομολογήθηκε στην εκπομπή του Alpha «Πρωταγωνιστές» αυτή ήταν η δεύτερη φορά που το έκανε, καθώς δεν της ήταν καθόλου εύκολο. Βλέπετε, το είχε επιχειρήσει άλλη μία φορά, αλλά δεν τα κατάφερε...

«Κάποια στιγμή μετά από πολύ καιρό, πέρασα από τον κεντρικό δρόμο, ένιωσα ταχυκαρδία και έφυγα. Μια μέρα, ένιωσα αρκετά δυνατή και αποφάσισα να έρθω στο σημείο για να ξεπεράσω τον φόβο μου», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης την ρώτησε γιατί δέχθηκε να ξεκινήσει η εκπομπή από εκείνο το σημείο, απάντησε: «Είναι το σημείο μηδέν. Πλέον την ζωή μου την σκέφτομαι πριν από αυτό και μετά από αυτό. Αν θέλω να ονειρεύομαι οτι μπορώ να σταθώ και πάλι στα πόδια μου, πρέπει να ξεκινήσω από αυτό που συνέβη αυτό, να σταθώ και να το αντιμετωπίσω. Όπως έχει πει κάποιος, πήγαινε στο σημείο που έχεις κλάψει, χαμογέλασε και άλλαξε την ιστορία».

Μάλιστα, εξιστόρησε και τις στιγμές λίγο πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά την επίθεση που δέχθηκε με το βιτριόλι, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε δύο πράγματα. Στο ένστικτο επιβίωσης να θυμηθεί πως ήταν ανοιχτό το φαρμακείο και να πάει εκεί για βοήθεια που της έσωσε τελικά το μάτι, αλλά και στο γεγονός οτι την μετέφεραν γρήγορα στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να σωθεί η ζωή της.

«Αν τη στιγμή της επίθεσης ξαφνιαζόμουν και άνοιγα το στόμα μου, θα μπορούσα να το είχα καταπιεί (σ.σ. το βιτριόλι). Θα μπορούσε το φαρμακείο να είναι κλειστό και να είχε πεθάνει», είπε μεταξύ άλλων.