Κάμερα ασφαλείας «συνέλαβε» δύο από τους εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου (vid)

Newsroom
Κάμερα ασφαλείας «συνέλαβε» δύο από τους εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου (vid)
Λίγο μετά την δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρουμ κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τους δράστες.

Η εικόνα από κάμερα κλειστού κυκλώματος δείχνει τους δύο από τους πληρωμένους εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου, να επιβαίνουν στη μηχανή μεγάλου κυβισμού που εγκατέλειψαν μετά τη δολοφονική επίθεση.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το MEGA πρόκειται για τα άτομα που άνοιξαν πυρ μέσα στην αυλή της οικίας του Γιάννη Σκαφτούρου. Από την μοτοσυκλέτα που εγκατέλειψαν, φάνηκε ότι είχε κλαπεί το 2019 από την περιοχή του Ασπροπύργου και πρόκειται για μια μηχανή 1.200 κυβικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οχήματος που προσπάθησαν να πάρουν για να διαφύγουν, οι δράστες της δολοφονίας μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ήταν μετρίου αναστήματος, φορούσαν μαύρα ρούχα και μαύρα κράνη, ενώ μέσα από τα κράνη φορούσαν κουκούλες full face για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους.

Την ημέρα της δολοφονίας δεν φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο

Εντυπωσιακά ήταν τα μέτρα ασφαλείας που έπαιρνε ο Γιάννης Σκαφτούρος. Άνθρωποι του περιβάλλοντός του αναφέρουν πως φορούσε μονίμως αλεξίσφαιρο γιλέκο, κυκλοφορούσε με θωρακισμένο τζιπ και τη συνοδεία 4 με 5 ένοπλων φρουρών, με υπεύθυνο πρώην διοικητή αστυνομικού τμήματος της Αθήνας.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος τις ώρες της επίθεσης, ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε αποχωριστεί το αλεξίσφαιρο γιλέκο του και είχε δώσει και άδεια μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, στον μικρό «στρατό» του, που τον φύλαγε.

Οι δράστες πιθανότατα συνεκτίμησαν πως το θύμα δεν φορούσε το γιλέκο στο σπίτι της μητέρας του, λόγω ασφάλειας που θα ένιωθε. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιάννης Σκαφτούρος πυροβόλησε προς τους δράστες, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρο αν τους τραυμάτισε.