Τζίμα στον δικηγόρο της Πισπιρίγκου: «Θέλετε να συζητήσουμε το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ ή να δούμε την υπόθεση;» (vid)

Newsroom
Τζίμα στον δικηγόρο της Πισπιρίγκου: «Θέλετε να συζητήσουμε το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ ή να δούμε την υπόθεση;» (vid)
Μια μικρή ένταση επικράτησε στο δελτίο ειδήσεων του Mega ανάμεσα στην Ράνια Τζίμα και τον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλο.

Ο δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο του MEGA για τις επίμαχες αναζητήσεις της 33χρονης κατηγορουμένης λίγες μέρες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Είχε προηγηθεί το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου και ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως για τις αναζητήσεις της εντολέως του ενημερώθηκε από το δελτίο του MEGA.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος, το έγγραφο που έχει λάβει από τις αρμόδιες Αρχές αναφέρει πως η 33χρονη έχει επισκεφτεί σελίδα ιατροφαρμακευτικού περιεχομένου, μέσα στο οποίο υπάρχει μεταξύ πολλών αναισθητικών φαρμάκων και ο όρος κεταμίνης και μονάχα οι ευεργετικές της ιδιότητες.

«Κατέληξα στην λύση ότι δεν είναι ανακριβές το ρεπορτάζ, κι αυτό θέλω να πιστεύω για το συγκεκριμένο δελτίο και για τον πολύ έγκυρο τηλεοπτικό σας σταθμό», είπε ο δικηγόρος κατά την διάρκεια της σύνδεσης.

«Το βάλατε λίγο ως θέμα», του απάντησε η Ράνια Τζίμα.

«Όχι, γιατί βγάζοντάς το, πάω στην δεύτερη περίπτωση που είναι η παραβίαση της μυστικότητας, της διαδικασίας της ανάκρισης», απάντησε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Το μείζον θέμα όμως είναι αυτό ή αν η κυρία Πισπιρίγκου έψαχνε πράγματα τα οποία, είναι ας το πούμε έτσι, είναι περίεργα, πριν το παιδί της μπει στο νοσοκομείο;», ρώτησε η δημοσιογράφος.

«Το μείζον θέμα είναι η τήρηση της κείμενης νομοθεσίας και η τήρηση της μυστικότητας της διαδικασίας της ανάκρισης η οποία προβλέπει σε δύο άξονες. Ο πρώτος είναι η προστασία των στοιχείων που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και ο δεύτερος είναι η προστασία από τυχόν προσβολή της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και του τεκμηρίου της αθωότητας που υπάρχει μέχρι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος να κριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος.

«Θεωρείτε ότι έχει προσβληθεί η προσωπικότητα της κυρίας Πισπιρίγκου;», ρώτησε η Ράνια Τζίμα και ο δικηγόρος απάντησε: «Θεωρώ ότι προσβλήθηκε μια διάταξη νόμου, η οποία μεταξύ άλλων σκοπών που έχει η ύπαρξή της, είναι και αυτός. Αλλά όταν προσβάλλεται διάταξη νόμου, η σκοπιμότητα της ύπαρξης της συγκεκριμένης διάταξης έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Αν λοιπόν έχετε έγγραφο, που θέλω να πιστεύω ότι έχετε έγγραφο από το οποίο προκύπτουν αυτά τα στοιχεία, τότε θα πρέπει να ξέρουμε από πού προήλθε, ποιος το διέρρευσε στο ρεπορτάζ σας, για να μπορούμε για να μπορούμε να αξιολογήσουμε αν υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση παράβαση νόμο. Εγώ αυτό που ξέρω να σας πω είναι ότι το έγγραφο που έχω στην κατοχή μου με ημερομηνία 13/4, αναφέρει μόνο τα στοιχεία που σας είπα».

Παράλληλα επισήμανε πως η αναζήτηση του όρου κεταμίνη από την 33χρονη κατηγορούμενη έγινε για πρώτη φορά στις 30 Μαρτίου 2022 όταν και αποκαλύφθηκε η ουσία από τα μέσα ενημέρωσης.

Η απάντηση του Βασίλη Λαμπρόπουλου

Στη δική του τοποθέτηση, ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος απαντώντας στις αιχμές του δικηγόρου περί ανακρίβειας του ρεπορτάζ, επισήμανε πως θα έπρεπε μαζί με το έγγραφο με τις αναζητήσεις να ζητήσει να του δοθεί και το παράρτημα – CD που φαίνονται αναλυτικά οι ηλεκτρονικές αναζητήσεις της κατηγορουμένης.

Ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε αναφέροντας πως το ψηφιακό υλικό είχε ζητηθεί ωστόσο λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν μπόρεσε να αναπαραχθεί.

«Θέλετε να συζητήσουμε το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ ή να δούμε την υπόθεση;»

«Άρα καταλήγουμε ότι μπορεί πράγματι να υπάρχουν κάποια στοιχεία στην δικογραφία, τα οποία εμείς να τα είδαμε, ενώ εσείς όχι», είπε η Ράνια Τζίμα.

«Επιτρέψτε μου αν θέλετε για την ποιότητα του ρεπορτάζ, θα πρέπει να γίνεται και επίκληση της πηγής από την οποία, έρχεται η πληροφορία», απάντησε ο δικηγόρος.

«Αυτό που λέτε δεν ισχύει, οι δημοσιογράφοι δεν είναι ποτέ υποχρεωμένοι να αποκαλύπτουν τις πηγές τους», ανταπάντησε η Ράνια Τζίμα.

«Όταν πρόκειται για μια ποινική δικογραφία, δεν ισχύουν τα της δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Τίθεται θέμα εφαρμογής του κώδικα ποινικής δικονομίας», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Τώρα θέλετε να συζητήσουμε το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ ή να δούμε την υπόθεση; Θα ανοίξουμε κι αυτή την κουβέντα», απάντησε η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων.

Το στιγμιότυπο από το 07:00