Οι εσωτερικοί χώροι που θα είναι υποχρεωτική η μάσκα και το καλοκαίρι (vid)

Newsroom
Οι εσωτερικοί χώροι που θα είναι υποχρεωτική η μάσκα και το καλοκαίρι (vid)
Το καλοκαίρι αναμένεται να συνεχιστεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων και των πλοίων, Νοσοκομεία, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, σχολεία.

Μπορεί να οδεύουμε από 1η Μαΐου σε ελάφρυνση μέτρων για τον κορονοϊό και από το τέλος Μαΐου να παύει να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ωστόσο αυτό δεν θα συμβεί για όλους τους κλειστούς χώρους.

Όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΙ, το καλοκαίρι αναμένεται να συνεχιστεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων και των πλοίων, Νοσοκομεία, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, σχολεία.

Η Επιτροπή των Ειδικών επιμένει στην συνέχιση του μέτρου της χρήσης της μάσκας σε χώρους όπου συνωστίζεται πολύς κόσμος ή κυκλοφορούν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως οι παραπάνω ομάδες που περιγράψαμε.

Όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ, από κει και πέρα, αλλά και τα κομμωτήρια, σκέψη στην παρούσα φάση των Ειδικών είναι να φορούν μάσκα μόνο οι εργαζόμενοι. Για τα σούπερ μάρκετ όμως είναι ακόμη ανοιχτό το σενάριο να μην πάψει να ισχύει το μέτρο και για τους πελάτες.

Για τις βιομηχανίες και γενικότερα τις επιχειρήσεις όπου απασχολούνται πολλοί εργαζόμενοι με βάρδιες, κυριαρχεί η σκέψη να αποφασίζει ανάλογα ο γιατρός εργασίας για το εάν θα συνεχιστεί η χρήση μάσκας ή όχι.