Στα ύψη το Πασχαλινό τραπέζι με τις ανατιμήσεις να φτάνουν στο 20% (vid)

Newsroom
Στα ύψη το Πασχαλινό τραπέζι με τις ανατιμήσεις να φτάνουν στο 20% (vid)
Οι καταναλωτές θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για το Πασχαλινό τραπέζι.

Πρωτοφανής η ακρίβεια στο Πασχαλινό τραπέζι με τους καταναλωτές να καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ειδικά το κρέας φτάνει στο 20% πιο ακριβό σε σχέση με τις περυσινές τιμές.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών αγαθών, μόλις 1 στα 4 νοικοκυριά θα αγοράσει ολόκληρο αμνοερίφιο με την πλειονότητα να αρκείται σε μικρότερη ποσότητα.

O αντιπρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου αγοράς, Γιώργος Ευριπιώτης δήλωσε πως: «10 ευρώ το κιλό τα κατσίκια και τα αρνιά και προσπαθούμε να τις κρατήσουμε εκεί σε σχέση με πέρυσι 15 – 20% πιο ακριβά».

Στον ήδη εκτοξευμένο οικονομικό προϋπολογισμό, φωτιά παίρνουν και τα κάρβουνα που θα πωλούνται κατά 20% ακριβότερα. «Η τιμή της συσκευασίας είναι το πεντάκιλο 6,50 ευρώ τα 10 κιλά 12 ευρώ», αναφέρει ο Βασίλειος Τσεγάς, έμπορος και εισαγωγέας κάρβουνου.

Αυξημένες είναι και οι τιμές σε λαχανικά, οπωροκηπευτικά και φρούτα, αρκετά πιο ακριβές από πέρυσι κατά μισό ευρώ τα περισσότερα. Στα μανάβικα οι ντομάτες πωλούνται από 1.30 -2.00 ευρώ, το μαρούλι στα 70 λεπτά και φρέσκο κρεμμυδάκι 60 λεπτά.

Οι τιμές στα οπωροκηπευτικά προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας δεν θα αυξηθούν όπως μας λένε οι παραγωγοί αντίθετα μπορεί και να μειωθούν. Σε στάση αναμονής οι καταναλωτές έως την τελική διαμόρφωση των τιμών τις επόμενες μέρες.