Ξεσηκωμός σε σχολείο της Αγγλίας: Απαγορεύθηκε η χρήση τουαλέτας εκτός διαλείμματος

Newsroom
Ξεσηκωμός σε σχολείο της Αγγλίας: Απαγορεύθηκε η χρήση τουαλέτας εκτός διαλείμματος
Εξαγριωμένοι οι γονείς στο Γιορκσάιρ με το καθεστώς που επικρατεί στο σχολείο των παιδιών τους.

Έντονες αντιδράσεις σε μαθητές και γονείς έχει φέρει η απόφαση ενός σχολείου στην Αγγλία να απαγορεύσει τη χρήση τουαλετών και να τις αφήσει ανοιχτές μόνο σε ώρες διαλείμματος.

Η Ακαδημία Lightcliffe στο Χάλιφαξ του Γιορκσάιρ δέχθηκε τα παράπονα των γονιών αφού απαγόρευσε να χρησιμοποιούνται οι τουαλέτες από τους σπουδαστές κατά τη διάρκεια των ωρών των μαθημάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ουρές όταν είναι ανοιχτές.

Η διεύθυνση του σχολείου έλαβε την απόφαση να περιορίσει την πρόσβαση των μαθητών στις τουαλέτες και εισήγαγε ένα χρονοδιάγραμμα για το μεσημεριανό γεύμα, το διάλειμμα. Ο λόγος της απόφασή αυτής είναι για μην φεύγουν οι μαθητές από την τάξη εν ώρα μαθήματος.

Ωστόσο, οι γονείς εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους στο νέο κανονισμό του σχολείου λέγοντας ότι έτσι αναγκάζουν τα παιδιά τους να επιλέξουν ανάμεσα στο μεσημεριανό γεύμα και την χρήση τουαλέτας. «Είναι εντελώς καταπιεστικό. Πρέπει τα παιδιά να αποφασίσουν αν θα πάνε για φαγητό ή τουαλέτα», είπε μια μητέρα.

Σχολική τουαλέτα

Για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες έχει χορηγηθεί μια κάρτα τουαλέτας που τους επιτρέπει την χρησιμοποιήσουν σε επείγουσα ανάγκη. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, επιτρέπεται μόνο μία τουαλέτα ΑμεΑ, η οποία δεν επαρκεί.

Μέχρι στιγμής 100 άτομα έχουν υπογράψει μια αναφορά με την οποία καλούν το σχολείο να ανακαλέσει την απόφασή του. «Η κόρη μου αναγκάζεται να πηγαίνει στην τουαλέτα πριν το κουδούνι στις 7.30 το πρωί και δεν ξαναπηγαίνει μέχρι τις 3.45 μ.μ. που είναι το μεσημεριανό», είπε ένας πατέρας.

Η επικεφαλής του σχολείου δήλωσε: «Όπως και σε πολλά άλλα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έτσι και σε εμάς η πολιτική μας είναι ότι οι μαθητές να ενθαρρύνονται να πηγαίνουν στην τουαλέτα εκτός της ώρας του μαθήματος για να αποφευχθεί η διακοπή των μαθημάτων, παρά μόνο εάν χρειάζεται για ιατρικούς λόγους ή για κάποια άλλη έκτακτη ανάγκη.

Πρόσφατα επενδύσαμε 10.000 λίρες στη βελτίωση των εγκαταστάσεων τουαλέτας μας και είχαμε θετικά σχόλια από μαθητές για αυτές τις βελτιώσεις. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι ορισμένοι μαθητές και γονείς είναι δυσαρεστημένοι με αυτές τις ρυθμίσεις και είμαστε σε επαφές με τον σύλλογο γονέιων και τα μαθητικά συμβούλια σχετικά με το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ανησυχίες».