Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε τον ορειβάτη Αντώνη Συκάρη με ένα συγκινητικό μήνυμα

Newsroom
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε τον ορειβάτη Αντώνη Συκάρη με ένα συγκινητικό μήνυμα
Ο πρωθυπουργός έγραψε ένα συγκινητικό μήνυμα στο facebook για τον άτυχο ορειβάτη που άφησε την τελευταία του πνοή στα Ιμαλάια.

Με ένα συγκινητικό μήνυμα στο facebook συνοδευόμενο από στίχους του Κωστή Παλαμά αποχαιρέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ορειβάτη Αντώνη Συκάρη που άφησε την τελευταία του πνοή κατεβαίνοντας το βουνό Νταουλαγκίρι, το οποίο ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων.

Ο πρωθυπουργός έγραψε: «Θρηνούμε σήμερα την απώλεια του πιο σπουδαίου Έλληνα ορειβάτη, του Αντώνη Συκάρη. Ο Αντώνης είχε βάλει ως στόχο ζωής να κατακτήσει και τις 14 κορυφές άνω των 8,000 μέτρων και να υψώσει σε όλες την Ελληνική σημαία. Σήμερα το πρωί και αφού είχε πατήσει την κορυφή του Dhaulagiri δεν τα κατάφερε να γυρίσει…

Γνώριζα τον Αντώνη προσωπικά. Είχαμε συζητήσει τι είναι αυτή η ακαταμάχητη έλξη που ωθεί τον άνθρωπο να ξεπερνά τις δυνατότητές του για να βρεθεί σε υψόμετρα στα οποία το σώμα φτάνει στα όριά του. Ίσως την καλύτερη απάντηση την δίνει ο Κωστής Παλαμάς με τους στίχους του οποίου τον αποχαιρετώ με συγκίνηση.

«Όσα βουνά κι αν ανεβείτε, απ’ τις κορφές τους θα αγναντεύετε άλλες κορφές ψηλότερες, μιαν άλλη πλάση ξελογιάστρα. Και στην κορυφή να φτάσετε την κατάψηλη,
πάλι θα καταλάβετε πως βρίσκεστε σαν πρώτα κάτω απ’ όλα τ’ άστρα
».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη