Ανακοινώνεται χαλάρωση για πιστοποιητικά και μάσκες, πάμε και για 4η δόση (vid)

Newsroom
Ανακοινώνεται χαλάρωση για πιστοποιητικά και μάσκες, πάμε και για 4η δόση (vid)
Μέχρι την Πέμπτη θα ανακοινωθεί η χαλάρωση των μέτρων με τα πιστοποιητικά, τις μάσκες, ενώ μάλλον δοθεί... σήμα και για την 4η δόση.

Εβδομάδα ανακοινώσεων σχετικά με τη νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων είναι αυτή που διανύουμε, με το πιθανότερο σενάριο να γίνουν από το Υπουργείο Υγείας μέχρι και την Πέμπτη. Άλλωστε ο Θάνος Πλεύρης είχε προϊδεάσει σχετικά τις προηγούμενες μέρες, μιλώντας για άρση των περιορισμών, οι οποίοι όμως θα επιστρέψουν το φθινόπωρο.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Όλα δείχνουν λοιπόν οτι η κυβέρνηση έχει εισηγηθεί, λόγω και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, το... ελευθέρας στους ανεμβολίαστους ή στους μη έχοντας πιστοποιητικό εμβολιασμού, στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης. Κάτι που θα ισχύει από την 1η Μαΐου, την πρώτη Δευτέρα δηλαδή μετά το Πάσχα. Στους εσωτερικούς χώρους υπάρχει πρόθεση να καταργηθεί το πιστοποιητικό δύο εβδομάδες αργότερα, ωστόσο η επιτροπή των ειδικών είναι κάπως επιφυλακτική σε κάτι τέτοιο.
Όσον αφορά τα εμπορικά καταστήματα, προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει... Όλα δείχνουν οτι σε κάποια φάση μέσα στον Μάιο θα καταργηθεί η ανάγκη ύπαρξης πιστοποιητικού, πιθανότατα στα μέσα του μήνα.

Μάσκες

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τις μάσκες θα παραμείνουν στα μαγαζιά, στα ΜΜΜ και γενικώς στους χώρους που υπάρχει συνωστισμός. Όχι όμως στα σχολεία, όπως είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που με την επιστροφή των μαθητών από τις διακοπές του Πάσχα, δεν θα είναι αναγκαία.

Εμβόλιο

Τέλος, όπως ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας να έχουμε ανακοινώσεις και για τα εμβόλια στους κάτω των 60 ετών. Για τους άνω των 60 έχουν ήδη υπάρξει ανακοινώσεις και όλα δείχνουν οτι οριζόντια θα υπάρξουν οδηγίες και για τον υπόλοιποι πληθυσμό.