Βουλευτής πήγε σε μοναστήρι και του έδωσαν τον λογαριασμό αερίου: «Κάνε ότι νομίζεις»

Newsroom
Βουλευτής πήγε σε μοναστήρι και του έδωσαν τον λογαριασμό αερίου: «Κάνε ότι νομίζεις»
Η επίσκεψη ενός βουλευτή στην εκλογική του περιφέρεια δεν είχε και τόσο ευτυχή κατάληξη.

Σε δύσκολη θέση φαίνεται πως βρίσκονται αρκετά συχνά οι κυβερνητικοί βουλευτές λόγω της ενεργειακής κρίσης και των υπέρογκων λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι το περιστατικό που έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα «Τα Νέα».

Σύμφωνα με αυτό λοιπόν «Ενας βουλευτής (από τους πλέον γνωστούς στα τηλεπαράθυρα) όταν τόλμησε να πάει σε μεγάλο μοναστήρι της εκλογικής του περιφέρειας βρέθηκε προ εκπλήξεως. Με το που τελείωσε η λειτουργία ο ηγούμενος του μοναστηριού τού παρέδωσε τον λογαριασμό του φυσικού αερίου της Μονής που ήταν 10.000 ευρώ και του είπε ότι το μοναστήρι δεν μπορεί να το εξοφλήσει: "Κράτησέ το εσύ και κάνε ό,τι νομίζεις". Και ο βουλευτής τώρα ψάχνει σπόνσορες για να συμπληρώσει το ποσό, αφού και ο δικός του λογαριασμός, στο σπίτι του και στο πολιτικό του γραφείο, "ήρθε φουσκωμένος"».

Μάλιστα, όπως αναφέρει στη συνέχεια: «Υπάρχουν όμως και άλλοι, παλαιοί, στο κόμμα και στην πολιτική, με μεγάλη αναγνωρισιμότητα που παραπονούνται πως δεν μπορούν πλέον να πάνε σε μια ταβέρνα χωρίς να υπάρξει «στενό μαρκάρισμα» από τους ψηφοφόρους τους. Τους δείχνουν τον λογαριασμό του ρεύματος και τους λένε «κάνε κάτι». Ενας άλλος (από τη Θεσσαλία) είχε την τόλμη να πάει προχθές Παρασκευή σε λαϊκή αγορά και του την «έπεσαν», κατά το κοινώς λεγόμενο, όχι μόνο οι ψηφοφόροι του, αλλά και οι ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, λέγοντάς του «τι θα γίνει με τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου».