Ο Τσίπρας αποκάλυψε πόσο του ήρθε η ΔΕΗ: «Με θυμώνει, δεν με βγάζει εκτός προϋπολογισμού»

Newsroom
Ο Τσίπρας αποκάλυψε πόσο του ήρθε η ΔΕΗ: «Με θυμώνει, δεν με βγάζει εκτός προϋπολογισμού»
Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για την αύξηση των λογαριασμών ρεύματος και αποκάλυψε πόσο του ήρθε.

Η ενεργειακή κρίση και οι τρομακτικές ανατιμήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος είναι εδώ και μήνες από τα πρώτα θέματα της επικαιρότητας, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει σηκώσει πολύ ψηλά τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρέθηκε στο Φόρουμ των Δελφών και ρωτήθηκε σχετικά, λέγοντας: «H μεγάλη εικόνα είναι ότι δεν βρισκόμαστε σε εποχή κανονικότητας και πρέπει να αποφασίσουμε πώς ακριβώς θέλουμε η ΔΕΗ να λειτουργεί. Με γνώμονα τη δημόσια και κοινή ωφέλεια ή την αύξηση των κερδών και των μερισμάτων των ιδιωτών που έχουν μπει;», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Σε μια στιγμή κρίσης πρώτιστο μέλημα μας πρέπει να είναι η κοινή ωφέλεια κι η μείωση των υπέρογκων λογαριασμών που παίρνει ο καταναλωτής».

Μάλιστα, ρωτήθηκε και για τον δικό του λογαριασμό, λέγοντας: «Αυξήθηκε και σε εμένα ο λογαριασμός της ΔΕΗ απλά εγώ ανήκω σε αυτούς τους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα αυτή η αύξηση να με θυμώνει και να με προβληματίζει, αλλά να μη με βγάζει εκτός οικογενειακού προϋπολογισμού μου».

Στη συνέχεια δεν διστάσει να αποκαλύψει και το ποσό που καλείται να πληρώσει, λέγοντας: «Πληρώναμε γύρω στα 200 ευρώ και είναι πάνω από 400. Αυτά τα 200 ευρώ αύξησης εγώ μπορώ να τα βγάλω πέρα, μια οικογένεια όμως που έχει 1.500 ευρώ ή 2.000 εισόδημα και έχει ανελαστικές υποχρεώσεις δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Όταν αυτό συνδυάζεται και από πολύ μεγάλες αυξήσεις και στα είδη βασικής κατανάλωσης διατροφής, στα καύσιμα, βρισκόμαστε σε μια εξίσωση δισεπίλυτη όσο παραμένει σταθερό το εισόδημα και συρρικνώνεται και ανεβαίνουν οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών».