«Πήρα απλά να σου πω ότι θα κερδίσω»: Η πιο απίστευτη χρήση της βοήθειας του τηλεφώνου στον Εκατομμυριούχο

«Πήρα απλά να σου πω ότι θα κερδίσω»: Η πιο απίστευτη χρήση της βοήθειας του τηλεφώνου στον Εκατομμυριούχο
Το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι «Ποιος Θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος» επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση κι εμείς θυμόμαστε μια τρομερή στιγμή από την αμερικανική εκδοχή, που έγραψε ιστορία.

Τα γυρίσματα των νέων επεισοδίων του Εκατομμυριούχου έχουν ήδη ξεκινήσει στον ΑΝΤ1, με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου να κάθεται στη θέση του παρουσιαστή. Το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα που έχουν περάσει από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Είχε κάνει πρεμιέρα στο MEGA το μακρινό 1999, με παρουσιαστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο κι αν και άλλαξε ακόμη τρία κανάλια (ΝΕΤ, ET1, Αlpha) συνέχισε να προβάλλεται μέχρι και το 2006. Την ίδια χρονιά με το ελληνικό, το 1999, έκανε πρεμιέρα και σε άλλες χώρες του κόσμου, με τον Αμερικανό John Carpenter να αποτελεί τον πρώτο παίκτη σε όλο τον πλανήτη, που έγινε εκατομμυριούχος απαντώντας σωστά στην τελευταία ερώτηση.

Στις 9 Νοεμβρίου του 1999 ο ο Carpenter κατάφερε να φτάσει μέχρι την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου χωρίς να χρησιμοποιήσει ούτε μία από τις τρεις βοήθειες, που είχε στη διάθεσή του. Ωστόσο, ένιωσε πως εκείνη τη στιγμή έπρεπε να πάρει τη βοήθεια του τηλεφώνου. Ζήτησε λοιπόν από τον παρουσιαστή να πάρει τηλέφωνο τον πατέρα του και όταν ο χρόνος ξεκίνησε, του εξήγησε πως «δεν πήρα για να με βοηθήσεις στην ερώτηση. Πήρα απλά να σου πω πως θα κερδίσω το εκατομμύριο».

Έκλεισε το τηλέφωνο χωρίς να του διαβάσει καν την ερώτηση, απάντησε σωστά και κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος. Όπως είπε μάλιστα αργότερα σε συνέντευξή του, αποφάσισε να κάνει χρήση της βοήθειας, για να μη φανεί πολύ αλαζόνας, κερδίζοντας το τηλεπαιχνίδι χωρίς να χρησιμοποιήσει καμία.

Βέβαια, με αυτό που ίσως να φάνηκε πιο εριστικός απ' ότι αρχικά πίστευε.