Παρέμβαση εισαγγελέα για τη μάνα των τριών παιδιών στην Πάτρα

Newsroom
Παρέμβαση εισαγγελέα για τη μάνα των τριών παιδιών στην Πάτρα
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα.

Στην πιο κρίσιμη καμπή είναι η υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν σε ρεπορτάζ του Mega, υπάρχει παρέμβαση εισαγγελέα για τη μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αστυνομικοί την προσήγαγαν στη Πάτρα και την οδηγούν στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μετά τη πληροφορία ότι στη Τζωρτζίνα ανιχνεύτηκε κεταμίνη.

Η μητέρα των τριών παιδιών μεταφέρεται συνοδεία αστυνομικών στην Αθήνα. Η Εισαγγελέα αναμένεται να εξετάσει τη δικογραφία προκειμένου να αποφανθεί για την ποινική της μεταχείριση.

«Κεταμίνη η ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα»

Τα ευρήματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις είναι καθοριστικά για να προσδιοριστεί τι ακριβώς έχει συμβεί και θα κληθούν ορισμένα άτομα να καταθέσουν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή «Live News», η ουσία που φαίνεται να έχει ανιχνευθεί στη μικρή Τζωρτζίνα είναι η κεταμίνη, η οποία χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους, και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό.

Στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά. Την ίδια ώρα, εάν χορηγηθεί σε μικρότερες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία και αργότερα βραδυκαρδία, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να αντιστοιχεί στα επεισόδια που πάθαινε η Τζωρτζίνα όταν δεν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επισήμανε τη μυδρίαση που είχε παρουσιάσει η Τζωρτζίνα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίο, σύμπτωμα που τώρα οι γιατροί λένε πως μπορεί να συνδεθεί με τη χορήγηση κεταμίνης.

Οι γιατροί αναφέρουν πως η ουσίατης κεταμίνης χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως στη διαδικασία διασωλήνωσης ή όταν επιχειρείται μία προσωρινή ή ήπια νάρκωση, δύο περιπτώσεις που δεν συνέβησαν με τη Τζωρτζίνα, οπότε είναι σαφείς πως δεν της χορηγήθηκε κεταμίνη.

Η ουσία δεν χορηγείται από τα φαρμακεία, ενώ σε μία προσπάθεια επικοινωνίας με εταιρεία κτηνιατρικών φαρμάκων της Βορείου Πελοποννήσου, οι υπεύθυνοι δεν έδωσαν κάποια απάντηση.