Συνετρίβη ελικόπτερο του ΟΗΕ με οκτώ επιβάτες: Ο στρατός λέει πως το κατέρριψαν αντάρτες

Newsroom
Συνετρίβη ελικόπτερο του ΟΗΕ με οκτώ επιβάτες: Ο στρατός λέει πως το κατέρριψαν αντάρτες
Τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου παραμένουν άγνωστα.

Ένα ελικόπτερο της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (MONUSCO) συνετρίβη σήμερα στην περιοχή Ρουτσούρου της επαρχίας του Βόρειου Κίβου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της MONUSCO το ελικόπτερο, το οποίο εκτελούσε αποστολή «επιτήρησης», συνετρίβη γύρω στις 12:00 (τοπική ώρα).

σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, το ελικόπτερο της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (MONUSCO) καταρρίφθηκε από αντάρτες του Κινήματος της 23ης Μαρτίου (M23). Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο ελικόπτερο επέβαιναν οκτώ άνθρωποι.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της MONUSCO είχε δηλώσει ότι η επαφή με το ελικόπτερο χάθηκε ενώ αυτό πετούσε πάνω από μια περιοχή στην οποία οι αντάρτες έχουν εξαπολύσει επιθέσεις.

Οι αντάρτες του M23, που εκδιώχθηκαν μετά την εξέγερση το 2012 και το 2013, εξαπέλυσαν χθες Δευτέρα επιθέσεις κατά κυβερνητικών στρατευμάτων στη μεθόριο με την Ουγκάντα και τη Ρουάντα και οι μάχες συνεχίζονται σήμερα.

Το ελικόπτερο καταρρίφθηκε σε μια περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες, ενώ εκτελούσε αποστολή παρακολούθησης των μετακινήσεων αμάχων, ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού.