Υπουργείο Άμυνας Ουκρανίας: «Η Ρωσία ετοιμάζεται να στείλει στην Ουκρανία 100 ποινικούς κρατούμενους από τις φυλακές της Τσετσενίας»

Newsroom
Υπουργείο Άμυνας Ουκρανίας: «Η Ρωσία ετοιμάζεται να στείλει στην Ουκρανία 100 ποινικούς κρατούμενους από τις φυλακές της Τσετσενίας»
Περίπου 100 εγκληματίες που κρατούνται στην αποικία κρατουμένων «Τσερνοκόζοβο» στην Τσετσενία, προετοιμάζονται για να σταλούν στην Ουκρανία.

Στην Ρωσία από 1ης Απριλίου θα αρχίσει η κλήτευση στρατεύσιμων με βάση το πρόγραμμα «BARS-2021», («Μάχιμη στρατιωτική εφεδρεία της χώρας») ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζεται η στράτευση κρατουμένων, ανακοίνωσε η κύρια διεύθυνση κατασκοπείας του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

Σύμφωνα με το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, περίπου 100 εγκληματίες που κρατούνται στην αποικία κρατουμένων «Τσερνοκόζοβο» στην Τσετσενία, προετοιμάζονται για να σταλούν στην Ουκρανία. Όλοι τους έχουν καταδικαστεί για σοβαρά ποινικά εγκλήματα(ληστείες, δολοφονίες, διακίνηση ναρκωτικών). Σε όσους έχουν καταδικαστεί για πολιτικούς λόγους (για εξτρεμιστική δραστηριότητα ή για τρομοκρατία) δεν τους έχουν γίνει παρόμοιες προτάσεις.

Στους ποινικούς που δέχονται να πολεμήσουν την Ουκρανία, έχουν υποσχεθεί πλήρη αμνηστία, σε περίπτωση που επιστρέψουν ζωντανοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους ποινικούς που θα πολεμήσουν στην Ουκρανία δεν επιτρέπεται να έχουν επαφές με τους συγγενείς τους και γενικά να δηλώσουν ότι θα πολεμήσουν στη χώρα.