Παγώνη: «Πρόωρο να μιλάμε για κατάργηση πιστοποιητικών και μέτρων» (vid)

Newsroom
Παγώνη: «Πρόωρο να μιλάμε για κατάργηση πιστοποιητικών και μέτρων» (vid)
«Τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο θα θέλαμε», τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

H πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «ΣΚ Παρέα» και αναφέρθηκε στο αν θα γίνει άρση των μέτρων και κατάργηση των πιστοποιητικών.

«Πρόωρα μιλάμε για πιστοποιητικά και κατάργηση των μέτρων», ανέφερε σχετικά με αυτό το θέμα. Παράλληλα τόνισε πως χθες στο νοσοκομείο της Πάτρας, δεν υπήρχε ούτε ένα κρεβάτι ελεύθερο σε ΜΕΘ, ενώ και στη σημερινή εφημερία, στο νοσοκομείο όπου εργάζεται, υπάρχουν ελεύθερα μόνο 3-4 κρεβάτια.

«Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο θα θέλαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «ο αριθμός των θανάτων ακόμη και μονοψήφιος να γίνει, είναι πολύς για μετά από δύο χρόνια πανδημίας».

Σχετικά με το φάρμακο κατά του κορονοϊού, που θα αρχίσει να χορηγείται από αύριο (28/3), τόνισε ότι θα βοηθήσει πολύ τις πρώτες 5 ημέρες, ωστόσο υπενθύμισε ότι η χορήγησή του γίνεται πάντα έπειτα από συνεννόηση με τον γιατρό. Διευκρίνισε δε ότι υπάρχει επάρκεια, αλλά δεν μπορούν να το πάρουν όλοι για ιατρικούς λόγους.

Παράλληλα επεσήμανε ότι από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι σε ένα ποσοστό 80%, ενώ το ίδιο ποσοστό ισχύει και για αυτούς που νοσηλεύουνται με κορονοϊού στις απλές κλίνες.