Αδιανόητες καταστάσεις: 1 ευρώ πάνω οι τηγανητές πατάτες, έρχονται νέες αυξήσεις (vid)

Newsroom
Αδιανόητες καταστάσεις: 1 ευρώ πάνω οι τηγανητές πατάτες, έρχονται νέες αυξήσεις (vid)
Η άνοδος της τιμής του ηλιέλαιου προκαλεί αυξήσεις και στα τηγανητά προϊόντα όπως είναι οι πατάτες, τα καλαμαράκια κτλ.

Τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία βλέπουν ήδη όσοι επισκέπτονται καταστήματα εστίασης και σουβλατζίδικα αυτές τις μέρες, καθώς όταν έρχεται ο λογαριασμός καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν έχουν παραγγείλει τηγανητά.

Η έλλειψη του ηλιέλαιου και η αύξησης της τιμής τους, έχει οδηγήσει τους επιχειρηματίας στην απόφαση να ανεβάσουν τις τιμές σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς από 14 ευρώ που έπαιρναν τα 10 λίτρα, πλέον το αγοράζουν στα 36.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα που παρουσίασε το Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών, όπου η ιδιοκτήτρια μίας ταβέρνας αποκάλυψε πως από 3 ευρώ, έχει πάει την τιμή της τηγανητής πατάτας στα 4 ευρώ. Κοινώς υπήρξε μία αύξηση της τάξεως του 33%, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και νέες αυξήσεις τις επόμενες μέρες.

Για αυτό και αρκετοί έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται το ενδεχόμενο να αντικαταστήσουν τις τηγανητές πατάτες με πατάτες φούρνου, πατατοσολάτα και σκορδαλιά, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό ρεπορτάζ.

Ανάλογες αυξήσεις, μάλιστα υπάρχουν και σε άλλα φαγητά, όπως είναι τα καλαμαράκια, τα κολοκυθάκια και οι κολοκυθοκεφτές.

Ενδεικτικά οι τιμές που παρουσιάστηκαν είναι οι εξής...

  • Καλαμαράκια τηγανητά: Από 6,9€ στα 7,4€
  • Κολοκυθάκια τηγανητά: Από 3,9€ στα 4,9€
  • Κολοκυθοκεφτές: Από 4,9€ στα 5,9€