Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Newsroom
Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη
Ο Πέτρος Φιλιππίδης καλείται να δικαστεί για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, πράξεις για τις οποίες τον κατήγγειλαν τρεις συνάδελφοι του.

Δεκτό έγινε το αίτημα της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη για ολιγοήμερη διακοπή της δίκης.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε η δίκη να συνεχιστεί στις 28 Μαρτίου, προκειμένου ο κατηγορούμενος, ο οποίος επικαλείται σοβαρό πρόβλημα υγείας, να μπορέσει να προσέλθει στο δικαστήριο.

Η εισαγγελέας της έδρας είχε επίσης προτείνει τη διακοπή της δίκης λέγοντας: «Είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας. Αν και το πρόβλημα υγείας του δεν προκύπτει από έγγραφα, θα προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα του προκειμένου να μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος στο δικαστήριο».

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε στο ακροατήριο πως: «Ο κ. Φιλιππιδης για λόγους υγείας δεν παραβρίσκεται ενώπιόν σας. Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει χάσει 25 κιλά. Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δε θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του. Είναι δικαστήριο εδώ, όχι θεατρική παράσταση».

δικη

Στο δικαστήριο έδωσαν κανονικά το παρών η Εβελίνα Παπούλια, η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.