Ο δήμαρχος του Κιέβου προειδοποιεί τους Έλληνες: «Ο πόλεμος αγγίζει ακόμα και εσάς» (vid)

Newsroom
Ο δήμαρχος του Κιέβου προειδοποιεί τους Έλληνες: «Ο πόλεμος αγγίζει ακόμα και εσάς» (vid)
Το μήνυμα του Βιτάλι Κλίτσκο προς τους Έλληνες, ζητώντας την βοήθειά του για την απελευθέρωση της Ουκρανίας.

Με το Κίεβο να είναι υπό ρωσικό κλοιό, ο Βιτάλι Κλίτσκο φιλοξενήθηκε χθες στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1 στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς τους Έλληνες για τον πόλεμο που διεξάγεται στην χώρα του.

Μίλησε για τους Έλληνες ομογενείς που υπάρχουν εκεί, τόνισε οτι ο πόλεμος αυτός αγγίζει όλο τον κόσμο και τέλος ζήτησε την συμπαράστασή τους...

«Καλησπέρα Έλληνες. Γνωρίζουμε ότι η Ουκρανία είναι ένα πολυεθνικό κράτος. Έχουμε πολλές και διαφορετικές εθνότητες εδώ, όπως επίσης και ένα μέρος Ελλήνων που ζουν στην Ουκρανία. Αυτός ο πόλεμος, λοιπόν, είναι ένας πόλεμος όχι μόνο εναντίον της Ουκρανίας. Είναι ένα πόλεμος ενάντια σε όλους του άμαχους πολίτες, γιατί σκοτώνονται παιδιά, γυναίκες, άμαχοι πολίτες.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ενωμένοι κατά αυτού του πολέμου που μπορεί να αγγίξει οποιονδήποτε, όπως και τους Έλληνες. Όποιος νομίζει ότι ο πόλεμος είναι μακριά και δεν τον επηρεάζει, κάνει λάθος. Σας παρακαλώ συμπαρασταθείτε στην Ουκρανία. Υποστηρίξτε την Ειρήνη. Είμαστε σημαντικοί. Η ενότητα είναι το κλειδί για την απελευθέρωσή της πατρίδας μας και την ελευθερία της Ευρώπης».