Πάμε προς κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην εστίαση: Το ποσοστό του Μαγιορκίνη (vid)

Newsroom
Πάμε προς κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην εστίαση: Το ποσοστό του Μαγιορκίνη (vid)
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως είναι πιθανό να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην εστίαση.

Ακόμα και πριν το Πάσχα είναι πιθανό να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με τον Γκίγκα Μαγιορκίνη.

Αυτό τουλάχιστον είπε χθες μιλώντας στην ΕΡΤ, λέγοντας πως οι πιθανότητες είναι 50% να μην το έχουμε μέχρι το Πάσχα: «Είναι μια πιθανότητα να μην έχουμε το Covid pass για τους χώρους της εστίασης», τόνισε.

«Oι σκληροί δείκτες ήταν σε καθοδική πορεία, η οποία έχει κάπως επιβαρυνθεί» είπε και πρόσθεσε ότι «το σύστημα υγείας στη χώρα μας δεν πιέζεται».

Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας έχουν παίξει τα εμβόλια και η φυσική ανοσία που υπάρχει καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν νοσήσει, ενώ σύντομα στη διάθεση των ειδικών θα είναι και οι θεραπείες με χάπια που θα χορηγούνται από το στόμα.

«Σταδιακά οι θάνατοι και οι άνθρωποι που χρειάζονται σημαντικοί βοήθεια θα μειώνονται. Αυτή την στιγμή είμαστε σε ταλάντωση. Δεν βλέπουμε εκθετική φάση της πανδημίας», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Υγιεινής τα μέλη της Επιτροπής Ειδικών παρακολουθούν την κατάσταση, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για βελτίωση.

Όσον αφορά τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό εξέφρασε την άποψη ότι αναμένεται να δοθεί και στους άνω των 70 ετών, εκτός από τις ευπαθείς ομάδες. «Δεν πρόκειται να δούμε σύντομα ενισχυτικές δόσεις στον υπόλοιπο πληθυσμό και στα παιδιά. Αν θα χρειαστεί θα το δούμε από Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο».