Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν (vid)

Newsroom
Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν (vid)
Γιατί έβγαλε τη γραβάτα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τι έφαγαν στο γεύμα με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ικανοποίηση επικρατεί τόσο στην Αθήνα όσο και στην Άγκυρα για τη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι μπήκαν θεμέλια για βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, ενώ ο κ. Ερντογάν μίλησε για μια νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, είναι πιθανό να έρθει ο Ταγίπ Ερντογάν στη Θεσσαλονίκη στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας το φθινόπωρο, ενώ υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να επισκεφτεί την Αθήνα τον Ιούλιο.

Γιατί έβγαλε τη γραβάτα ο Έλληνας πρωθυπουργός

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο γεύμα με τον Ερντογάν φορώντας τη γραβάτα του, ωστόσο την έβγαλε καθώς το κλίμα ήταν ιδιαίτερα χαλαρό, με τον Τούρκο πρόεδρο να του δείχνει τον Βόσπορο και τις γέφυρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κλίμα ήταν τόσο καλό που οι δύο ηγέτες μιλούσαν συνέχεια και σχεδόν δεν πρόλαβαν να πιουν νερό.

Μια ακόμη λεπτομέρεια, ενδεικτική του καλού κλίματος, είναι πως με το πέρας του γεύματος, ο Ταγίπ Ερντογάν ξεπροβόδισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, περπατώντας μαζί του περίπου 200 μέτρα προς το αυτοκίνητό του.

Το μενού και ο χαλβάς που ξετρέλανε την ελληνική αποστολή

Οι ηγέτες Ελλάδας-Τουρκίας έφαγαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ λαβράκι αλατισμένο, χαλβά πολίτικο, με στραγάλι και όχι με σιμιγδάλι και σαλάτα ρόκα. Ο χαλβάς μάλιστα, εντυπωσίασε ιδιαίτερα όλη την ελληνική αποστολή.