Πόλεμος στην Ουκρανία: «Έρχεται 4ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας», λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Έρχεται 4ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας», λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Το σχέδιο για την απεξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της Ρωσίας παρουσίασε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Την επιβολή ενός 4ου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας προανήγγειλε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Παράλληλα τόνισε πως «έως τα μέσα Μαΐου θα υποβληθεί πρόταση για την απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2027».

«Η επίθεση καθορίζει το μέλλον της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Ο τρόπος με τον οποίο θα απαντήσουμε σήμερα στην αποτρόπαια επίθεση της Ρωσίας θα καθορίσει το μέλλον της Ουκρανίας, της Ένωσής μας και ολόκληρης της ηπείρου μας. Ας μείνουμε πιστοί στις αρχές που καθοδηγούν την απάντησή μας μέχρι τώρα: Υπευθυνότητα, ενότητα, αλληλεγγύη, αποφασιστικότητα» είπε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς.

Μακρόν: «Ο Πούτιν επανέφερε τον πόλεμο στην Ευρώπη»

«Η επιλογή της Ρωσίας, του Προέδρου Πούτιν, ήταν να επαναφέρει τον πόλεμο στην Ευρώπη» είπε από την πλευρά του ο Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε την ενότητα, την ταχύτητα, το πνεύμα ευθύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξέφρασε την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ουκρανία.