Το ΕΣΡ αθώωσε τον Πορτοσάλτε για τις «επιθέσεις» στους ανεμβολίαστους (vid)

Newsroom
Το ΕΣΡ αθώωσε τον Πορτοσάλτε για τις «επιθέσεις» στους ανεμβολίαστους (vid)
Το ΕΣΡ έκρινε πως ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, δεν προβλέπεται από το νόμο και αθώωσε τον ΣΚΑΙ για τον Άρη Πορτοσάλτε.

Την απαλλαγή του ΣΚΑΙ για τα λεγόμενα του Άρη Πορτοσάλτε, αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης την περασμένη Τρίτη, μετά τις καταγγελίες που έγιναν για τα λεγόμενά του.

Θυμίζουμε πως την περίοδο που είχε... φουντώσει η συζήτηση για τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, ο δημοσιογράφος του καναλιού είχε καταθέσεις κάποιες προκλητικές προτάσεις.

Για παράδειγμα είχε προτείνει να αφαιρούνται χρήματα από τις συντάξεις των μεγαλύτερων σε ηλικία, ενώ σε μία άλλη περίπτωση είχε ζητήσει οι ανεμβολίαστοι να μην έχουν την δυνατότητα νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τα παραπάνω προκάλεσαν αντιδράσεις σε ένα μεγάλο κομμάτι πολιτών που προχώρησαν σε καταγγελία εις βάρος του Άρη Πορτοσάλτε με το ερώτημα παραβίασης της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας για «διακρίσεις», η οποία συζητήθηκε από το συμβούλιο την Τρίτη.

Εκεί λοιπόν κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε πως δεν προβλέπεται τέτοιο θέμα. Γιατί; Λόγο του νόμου, καθώς στις διατάσεις του προβλέπονται διακρίσεις με βάση το φύλο, τη φυλή, τη σεξουαλική ταυτότητα κ.λπ., όχι όμως τον εμβολιασμό.