Και Batman και Superman: Ο μοναδικός ηθοποιός που έχει παίξει και τους δύο ρόλους στο Χόλιγουντ

Και Batman και Superman: Ο μοναδικός ηθοποιός που έχει παίξει και τους δύο ρόλους στο Χόλιγουντ
Τόσο ο ρόλος του Batman, όσο κι αυτός του Superman αποτελούν όνειρο ζωής σχεδόν για κάθε ηθοποιό στο Χόλιγουντ. Κι όμως, υπάρχει ένας πολύ γνωστός, ο οποίος έχει καταφέρει να φορέσει τις στολές και των δύο σούπερ ηρώων στην καριέρα του.

Η νέα ταινία του Batman έχει κάνει εντυπωσιακή εκκίνηση στις κινηματογραφικές αίθουσες. Θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν μία από τις ελάχιστες κινηματογραφικές παραγωγές των τελευταίων μηνών, που έκαναν τους θεατές να επιστρέψουν στο σινεμά. Με τον Ρόμπερτ Πάτινσον στον ρόλο του ανθρώπου-νυχτερίδα, είδαμε έναν διαφορετικό σούπερ ήρωα, ίσως λίγο πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Όπως και να ‘χει, ο συγκεκριμένος ρόλος αποτέλεσε επιτυχία για τον 35χρονο ηθοποιό από το Λονδίνο. Για την ακρίβεια, θα αποτελούσε επιτυχία, τόσο επαγγελματική, όσο και οικονομική, για οποιονδήποτε ηθοποιό κατάφερνε να περάσει από τα ατελείωτα κάστινγκ και να πείσει τους παραγωγούς ότι αξίζει να γίνει ο επόμενος Batman.

Batman

Συνολικά οκτώ ηθοποιοί μπορούν να δηλώσουν πως το έχουν καταφέρει στην καριέρα τους. Σίγουρα λιγότεροι από τους συνολικά έντεκα, που έχουν παίξει έστω και μία φορά στην καριέρα τους τον Superman. Υπάρχει, όμως, ένας ηθοποιός, ο οποίος έχει καταφέρει να πάρει και τους δύο ρόλους, καταφέρνοντας κάτι μοναδικό στο Χόλιγουντ.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Μπεν Άφλεκ. Οι περισσότεροι ασφαλώς γνωρίζουν ότι ο 49χρονος ηθοποιός και σύντροφος της Τζένιφερ Λόπεζ έχει υποδυθεί τον Batman, με πιο πρόσφατη εμφάνισή του στο Zack Snyder's Justice League του 2021. Αυτό που δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται, όμως, είναι ότι ο Άφλεκ υποδύθηκε κάποτε τον Τζορτζ Ριβς, τον ηθοποιό που έγινε γνωστός για το ρόλο του Superman.

Superman

Αυτό συνέβη στην ταινία του 2006 με τίτλο Hollywoodland, στην οποία ο Άφλεκ φόρεσε τη στολή του Superman για χάρη του συγκεκριμένου ρόλου. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Εκτός από το γεγονός πως έγινε ο μοναδικός ηθοποιός που έγινε και Batman και Superman, κατάφερε να παίξει συνολικά τρεις σούπερ ήρωες στην καριέρα του (μέχρι τώρα), αφού τον έχουμε δει και ως Ματ Μέρντοκ στην ταινία Daredevil της Marvel το 2003.