Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο το ρωσικό κονβόι: Έρχεται η... μητέρα των μαχών (vid)

Newsroom
Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο το ρωσικό κονβόι: Έρχεται η... μητέρα των μαχών (vid)
Δορυφορικές εικόνες δείχνουν τις ρωσικές δυνάμεις να φτάνουν στο αεροδρόμιο Αντόνοφ, την ώρα που το Κίεβο, αλλά και η Οδησσός ετοιμάζονται για μεγάλες μάχες

Φαίνεται πως μετράμε αντίστροφα πλέον για την μητέρα των μαχών που αναμένεται να γίνει στο Κίεβο. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι νέες δορυφορικές φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα το Maxar Technologies, η οποία «παρακολουθεί» από... ψηλά τις μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας.

Σύμφωνα με αυτές λοιπόν ένα τεράστιο κομβόι φτάνει στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, έχοντας προσεγγίσει το αεροδρόμιο Αντόνοφ. Θυμίζουμε οτι ο συγκεκριμένος χώρος είχε καταληφθεί από τις πρώτες ώρες της εισβολής, όμως πλέον ο Βλάντιμιρ Πούτιν ενισχύει τις δυνάμεις του εκεί.

Την ίδια ώρα, οι Ουκρανοί ετοιμάζονται να δώσουν μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση της πόλης, η οποία αναμένεται να είναι σφοδρή, αλλά έχει και ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ακόμα και αν οι Ρώσοι καταφέρουν να εισχωρήσουν στο Κίεβο πως θα καταφέρουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους μία τόσο μεγάλη πόλη, καθώς υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να χτυπηθούν ακόμα περισσότεροι άμαχοι.

Οχυρώνεται η Οδησσός

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην Οδησσό που ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τα ρωσικά στρατεύματα που θα έρθουν από την θάλασσα. Για αυτό το λόγο οχυρώνεται το λιμάνι με διάφορους τρόπους, ενώ και οι κεντρικοί δρόμοι είναι γεμάτοι εμπόδια.