Σκαρφάλωσε σε δέντρο για να σώσει γάτα και κατέληξε να τον κατεβάσει η πυροσβεστική (vid)

Newsroom
Σκαρφάλωσε σε δέντρο για να σώσει γάτα και κατέληξε να τον κατεβάσει η πυροσβεστική (vid)
Νεαρός στην Ινδιανάπολη ανέβηκε σε δέντρο στα 10 μέτρα ύψος για να σώσει μια γάτα αλλά παγιδεύτηκε και ο ίδιος.

Ένας 17χρονος στις ΗΠΑ χρειάστηκε την βοήθεια της πυροσβεστικής για να κατέβει από δέντρο στο οποίο σκαρφάλωσε προκειμένου να σώσει μια γάτα.

Ο έφηβος βρισκόταν στο Holday Park της Ινδιανάπολης το περασμένο Σάββατο, όταν είδε μια γάτα να είναι κολλημένη πάνω σε ένα δέντρο. Έτσι αποφάσισε να σκαρφαλώσει σε ύψος 10 μέτρων για να την σώσει, έτσι ώστε να κάνει μια καλή και γενναιόδωρη πράξη και να κατεβάσει με ασφάλεια το γατάκι.

Και ενώ ο νεαρός δεν είχε κανένα πρόβλημα να σκαρφαλώσει στο δέντρο, δεν ήταν το ίδιο εύκολο να κατέβει. Λίγο αργότερα συνεργείο της πυροσβεστικής κλήθηκε στο σημείο για να κατεβάσει το αγόρι. Οι πυροσβέστες ανέβηκαν στο δέντρο με σκάλα και ένας από αυτούς έφτιαξε μια ειδική κατασκευή με σχοινί για να σώσει τον 17χρονο.

Στην επιχείρηση πήραν μέρος 12 πυροσβέστες, οι οποίο κατάφεραν τελικά να εκτελέσουν με επιτυχία την αποστολή τους. Το αγόρι πέρα από μερικές γρατζουνιές δεν είχε τίποτα άλλο και επέστρεψε στο σπίτι του, όμως η γάτα παρέμεινε κολλημένη στο δέντρο.

Τελικά ο ιδιοκτήτης της κάλεσε μια ιδιωτική εταιρεία που κατάφερε να την κατεβάσει με ασφάλεια. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι πυροσβέστες μετά την διάσωση του αγοριού αρνήθηκαν να κάνουν το ίδιο και με την γάτα.

«Οι πυροσβέστες έφυγαν χωρίς καν να προσπαθήσουν να κατεβάσουν τη γάτα. Ήμασταν στο πάρκο μέχρι τη 1.30 τα μεσάνυχτα, χωρίς φωτισμό και με βροχή, όταν ένας υπάλληλος εταιρείας διάσωσης κατάφερε να την κατεβάσει. Οι πυροσβέστες δεν προσπάθησαν καν να την σώσουν παρότι τους ικέτευσα να βοηθήσουν», κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης της γάτας.