Κατάσκοποι εντοπίζουν Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία μέσω εφαρμογής για gay

Newsroom
Κατάσκοποι εντοπίζουν Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία μέσω εφαρμογής για gay
Πηγή των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών αποκάλυψε πως πολλές κινήσεις των Ρώσων αποκαλύφθηκαν από site γνωριμιών και όχι μόνο.

Κατά την διάρκεια ενός πολέμου, οι εμπλεκόμενες πλευρές (άμεσα ή έμμεσα) χρησιμοποιούν κάθε μέσο που έχουν στην διάθεσή τους, προκειμένου να πάρουν τις πληροφορίες που θέλουν. Όσο απίθανο και αν φαντάζει, πηγή για αυτές μπορεί να αποτελέσει ακόμα και site γνωριμιών για gay.

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε δημοσίευμα της DailyMail που επικαλείται τα όσα της είπε άνθρωπος που είναι κοντά στις Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα λοιπόν, την ώρα που τα στρατεύματα του Βλάντιμιρ Πούτιν συγκεντρώνονταν στα σύνορα με την Ουκρανία, οι κατάσκοποι της Μεγάλης Βρετανίας σιγουρεύτηκαν για την επικείμενη εισβολή, παρακολουθώντας τα social media της Ρωσίας.

Μεγάλη προσοχή έδωσαν στο VKontakte που είναι γνωστό ως VK και αποτελεί κάτι σαν το ρωσικό Facebook, ενώ σημαντικές πληροφορίες αποσπάστηκαν από το Grindr, το οποίο είναι site γνωριμιών για ομοφυλόφιλους.

VK

Μπορεί ο Βλάντιμιρ Πούτιν ουσιαστικά να έχει ποινικοποιήσει την ομοφυλοφιλία όμως το συγκεκριμένο site κατάφερε να παραμείνει ανοιχτό και να χρησιμοποιείται από στρατιώτες που βρίσκονταν στα σύνορα.

grind

«Αυτά τα site ήταν πραγματικός θησαυρός για τους κατασκόπους μας, ειδικά οι εφαρμογές γνωριμιών, καθώς οι στρατιώτες ήταν αφύλακτοι», ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή της DailyMail, λέγοντας πως όλες οι πληροφορίες παραδίδονταν στους Ουκρανούς: «Τους δώσαμε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες μας για να τους βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται, κρατώντας κρυφές μόνο κάποιες μικρές λεπτομέρειες για να προστατέψουμε τις πηγές και τις μεθόδους μας».