Υπάρχουν 6 άνθρωποι στον κόσμο που μάλλον δεν έχουν μάθει για τον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία (vid)

Νίκος Ρόλλας
Υπάρχουν 6 άνθρωποι στον κόσμο που μάλλον δεν έχουν μάθει για τον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία (vid)
Τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες από τις ΗΠΑ, την Ρωσία και τα ΗΑΕ συμμετέχουν σε πείραμα προσομοίωσης της NASA και είναι κλεισμένοι σε κάψουλα στην Μόσχα.

Έχοντας συμπληρωθεί μία εβδομάδα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μάλλον δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μην έχει ενημερωθεί για τις δραματικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα. Και λέμε μάλλον γιατί μπορεί να υπάρχει, όχι απλά ένας, αλλά έξι συνολικά.

Πρόκειται για τους έξι αστροναύτες, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες που συμμετέχουν στο πείραμα διάρκειας 8 μηνών της NASA στην Μόσχα, το οποίο προβλέπει όλοι να μένουν κλεισμένοι σε μία μεγάλη κάψουλα, προκειμένου να δοκιμαστούν για μια διαστημική αποστολή.

καψουλα NASA

Η ονομασία του project είναι «SIRIUS 21» και προβλέπει πως οι υποψήφιοι από την Ρωσία, τις ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που μπήκαν εκεί το Νοέμβριο, να βγουν τον Ιούλιο. Μέχρι τότε η επικοινωνία τους με τον έξω κόσμο γίνεται με επιστολές μέσω ενός διακομιστή που λειτουργεί από έναν συντονιστή που συμμετέχει στο πείραμα.

Σύμφωνα με την DailyMail υπάρχει ανησυχία για τους δύο Αμερικάνους που συμμετέχουν σε αυτό, τον William Brown και την Ashley Kowalski, καθώς όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η τελευταία φορά που οι φίλοι τους είχαν νέα από αυτούς, ήταν πριν την εισβολή των στρατευμάτων του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Αστροναύτες NASA

«Δεν έχω κάποιο νέο του από την περασμένη εβδομάδα που με κάνει να αναρωτιέμαι αν η Ρωσική πλευρά, κρατάει τις επιστολές για να μην μάθουν τις εξελίξεις στην Ουκρανία», είπε ο φωτογράφος Nathan Crane που είναι φίλος με τον William Brown.

H NASA δεν έχει εχει σχολιάσει κάτι επί αυτού, ούτε για το τί σκοπεύουν να κάνουν, με την οδηγία που υπάρχει προς τους Αμερικάνους πολίτες να εγκαταλείψουν την Ρωσία.