Το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει περισσότερα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη (vid)

Newsroom
Το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει περισσότερα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη (vid)
Περισσότεροι από 50.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έφτασαν σε γειτονικές χώρες, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες.

Οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν ότι θα αναπτύξουν περισσότερα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι η Μόσχα είπε ψέματα για τις προθέσεις της.

«Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το μπαράζ ψεμάτων της ρωσικής κυβέρνησης», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ηγέτες των 30 χωρών μετά τη βιντεοδιάσκεψη, στην οποία προήδρευσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Τώρα κάνουμε σημαντικές, πρόσθετες αποστολές δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της συμμαχίας» ανέφερε η ανακοίνωση, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός στρατός εξουδετέρωσε 211 στόχους των ουκρανικών στρατιωτικών υποδομών και κατέλαβε μεγάλο αριθμό δυτικών εξοπλισμών μεταξύ των οποίων και συστήματα Javelin.

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 6 μαχητικά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και 5 μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Εξουδετέρωσε επίσης 17 κέντρα διοίκησης και κόμβους επικοινωνιών, 19 πυραυλικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 και Osa και 39 ραντάρ

Περισσότεροι από 50.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έφτασαν σε γειτονικές χώρες

Περισσότεροι από 50.000 Ουκρανοί έφυγαν από τη χώρα τους μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες, αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Χθες, η Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες εκτιμούσε ότι οι εσωτερικά εκτοπισμένοι ανέρχονται σε 100.000.

«Περισσότεροι από 50.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έφυγαν από τη χώρα τους μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες, οι περισσότεροι κατευθύνθηκαν στην Πολωνία και τη Μολδαβία. Πολλοί άλλοι οδεύουν προς τα σύνορα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Φίλιπο Γκράντι, εκφράζοντας «τις θερμές ευχαριστίες του» προς τις κυβερνήσεις και τους πολίτες των χωρών που κρατούν ανοιχτά τα σύνορά τους και υποδέχονται τους πρόσφυγες.