Σε μυστική τοποθεσία οι απεσταλμένοι της ΕΡΤ: «Εγκαταλείπουν με κάθε τρόπο το Κίεβο» (vid)

Newsroom
Σε μυστική τοποθεσία οι απεσταλμένοι της ΕΡΤ: «Εγκαταλείπουν με κάθε τρόπο το Κίεβο» (vid)
Το Κίεβο πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις, οι πολίτες της Ουκρανικής πρωτεύουσας προσπαθούν να σωθούν χρησιμοποιώντας ως καταφύγιο τους σταθμούς του μετρό.

«Εγκαταλείψαμε πριν από λίγο την ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο, είμαστε 13 άτομα και βρισκόμαστε σε έξι αυτοκίνητα κι αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να βγούμε έξω από την πόλη» ανέφερε η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Ανδριάννα Μαγγανιά, στην Ουκρανία, λίγο μετά την απόφαση για την εκκένωση της πρεσβείας της χώρας μας.

H δημοσιογράφος της ΕΡΤ η οποία καλύπτει τις εξελίξεις με το συνεργείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ανέφερε ότι δεν είναι γνωστό που κατευθύνονται τα έξι αυτοκίνητα –τα οποία έχουν διακριτικά με ελληνικές σημαίες- και προσπαθούν όλα να παραμείνουν το ένα κοντά στο άλλο για να μην χωριστούν.

Πρόσθεσε ότι έχουν πάρει πολλές προμήθειες μαζί τους φαγητό και βενζίνη καθώς δεν γνωρίζουν πόση ώρα θα χρειαστεί για να φτάσουν στον προορισμό τους, αναφέρει η ert.gr.

«Έχουμε διανύσει πάνω από 10 χιλιόμετρα ενώ είδαμε κόσμο στον δρόμο να κάνει οτοστόπ. Υπάρχει αρκετή κίνηση στην κεντρική οδική αρτηρία στην οποί βρισκόμαστε και η οποία οδηγεί έξω από το Κίεβο. Αυτό που μας έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωσή είναι ότι είδαμε πάρα πολύ κόσμο με βαλίτσες στον δρόμο να κάνει οτοστόπ. Προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πόλη με κάθε μέσο οι κάτοικοι του Κιέβου. Φυσικά όσοι είχαν αυτοκίνητο μπήκαν σε αυτό κι έφυγαν, άλλοι πήγαν στα καταφύγια για να κρυφτούν εκεί. Όμως όσοι δεν είχαν κάποιο μεταφορικό μέσο προσπαθούν να φύγουν κάνοντας οτοστόπ» ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Είπε ακόμα ότι «ακούγαμε πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις και τις σειρήνες να ηχούν την ώρα που βρισκόμασταν στην ελληνική πρεσβεία στην παλιά πόλη του Κιέβου όμως κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας μέχρι στιγμής εδώ και περίπου 20 λεπτά δεν έχουμε ακούσει εκρήξεις, δεν έχουμε δει ενόπλους ούτε άρματα μάχης».