Ζελένσκι στον καγκελάριο της Αυστρίας: «Δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα υπάρχει η χώρα μου» (vid)

Newsroom
Ζελένσκι στον καγκελάριο της Αυστρίας: «Δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα υπάρχει η χώρα μου» (vid)
Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να αποτρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα να καταλάβουν το Τσερνόμπιλ.

Η μοίρα της Ουκρανίας φαίνεται ολοένα και πιο αβέβαιη καθώς η Ρωσία έχει επιτεθεί στη χώρα, είπε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Αυστριακό ομόλογό του, προειδοποιώντας ότι η χώρα του μπορεί να μην είναι σε θέση να αντέξει την επίθεση των ενόπλων δυνάμεων της Μόσχας.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ μοιράστηκε λεπτομέρειες της τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον Ζελένσκι. Σύμφωνα με τον ηγέτη της Βιέννης, ο Ζελένσκι του είπε ότι «δεν ξέρω πόσο ακόμη θα υπάρχει η χώρα μου», αναφέρει το Russia Today.

Ο Nehammer πρόσθεσε ότι η Αυστρία «δεν είναι αδιάφορη για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου», υποσχόμενος ότι βοηθά όπου μπορεί.

Ζελένσκι: «Ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να καταλάβουν το Τσερνόμπιλ»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν για να αποτρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα να καταλάβουν το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ.

Ο Ζελένσκι αναμένει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας από τους συμμάχους

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως αναμένει από τους συμμάχους της Ουκρανίας να επιβάλουν χειροπιαστές κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ ο στρατός ανακοίνωσε πως τέσσερις βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον του ουκρανικού εδάφους από το έδαφος της Λευκορωσίας.
Στην ανατολική ουκρανική πόλη Μαριούπολη, το δημοτικό συμβούλιο ανέφερε πως οι βομβαρδισμοί έπληξαν μια περιοχή κατοικιών και έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος μερικών ανθρώπων.

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία αναμένει χειροπιαστή βοήθεια από τους συμμάχους της.

Εξάλλου, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε τις άλλες χώρες να επιβάλουν σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία αμέσως και να παράσχουν στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία.

«Αυτή τη στιγμή, ο Πούτιν βυθίζει την Ευρώπη στην πιο σκοτεινή εποχή της από το 1939. Όποια κυβέρνηση ελπίζει ότι μπορεί να περιμένει να περάσει αυτό είναι αφελής. Μην επαναλάβετε λάθη του παρελθόντος», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

Ο δήμαρχος του Κιέβου επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας

Ο δήμαρχος του Κιέβου, της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.