Βλάβη και καπνοί σε σκάφος που μετέφερε δημοσιογράφο της ΕΡΤ σε ρεπορτάζ για το Euroferry (vid)

Newsroom
Βλάβη και καπνοί σε σκάφος που μετέφερε δημοσιογράφο της ΕΡΤ σε ρεπορτάζ για το Euroferry (vid)
Σοβαρή βλάβη στο σκάφος που μετέφερε δημοσιογράφο της ΕΡΤ. Πώς αποφεύχθηκε το ναυάγιο.

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ιωαννίνων Βασίλης Σιώμος στην προσπάθειά του να καλύψει δημοσιογραφικά την πυρκαγιά στο πλοίο Euroferry Olympia.

Το ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαινε ο δημοσιογράφος, μαζί με τον εικονολήπτη Θεόδωρο Παπάζογλου και τον καπετάνιο Σωτήρη Σωτηρόπουλο, παρουσίασε σοβαρή βλάβη.

Φωτιές έβγαιναν από το μηχανοστάσιο, την ώρα που βρισκόταν δίπλα στο φλεγόμενο πλοίο και το ρεπορτάζ ήταν σε εξέλιξη.

«Η τελευταία εικόνα που είχαμε ήταν από το φλεγόμενο καράβι. Όταν φύγαμε, το δικό μας το σκάφος γέμισε καπνούς, όλα κόκκινα. Στο πιλοτήριο του καπετάνιου έσβησαν οι μηχανές, της έσβησε για θέμα ασφάλειας και ξεκίνησε να βγαίνει καπνός. Ο καπετάνιος μας έδωσε σωσίβια και τον πυροσβεστήρα. Τον απασφαλίσαμε και ήμασταν έτοιμοι να ανοίξει το μηχανοστάσιο για να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Είχε σπάσει ένα κολάρο, είχε ανέβει η θερμοκρασία πολύ ψηλά. Εκείνη την στιγμή περνάνε πολλά από το μυαλό σου όταν έρχεσαι κι από ένα μεγάλο φλεγόμενο πλοίο. Ήρθε σκάφος του λιμενικού για να καταφέρουμε να βγουμε, αναγκαστήκαμε κουβάς, σχοινί, νερό από την θάλασσα για να κρατήσουμε τον κινητήρα σε χαμηλή θερμοκρασία...», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος.