Δυο Έλληνες ομογενείς νεκροί και άλλοι δυο τραυματίες από Ουκρανούς στρατιώτες για ασήμαντη αιτία

Newsroom
Δυο Έλληνες ομογενείς νεκροί και άλλοι δυο τραυματίες από Ουκρανούς στρατιώτες για ασήμαντη αιτία
Το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του εκφράζει τα συλλυπητήρια του.

Νεκροί είναι δύο Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν βαριά μετά από συμπλοκή για ασήμαντη αιτία, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του εκφράζει τα συλλυπητήρια του «για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία».

Η ανακοίνωση

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία».