Τα... πρωινά εναντίον του Ρουβά για την συμπόνοια στο Λιγνάδη: «Τέτοιο πλυντήριο δεν έχω ξαναδεί» (vid)

Newsroom
Τα... πρωινά εναντίον του Ρουβά για την συμπόνοια στο Λιγνάδη: «Τέτοιο πλυντήριο δεν έχω ξαναδεί» (vid)
Κατακραυγή για τον Σάκη Ρουβά για τις δηλώσεις συμπάθειας προς τον Δημήτρη Λιγνάδη από το σύνολο των πρωινών εκπομπών.

Για δεύτερη μέρα ένα σημαντικό μέρος της επικαιρότητας αναλώνεται στις δηλώσεις που έκανε ο Σάκης Ρουβάς το Σάββατο στο Mega και με τις οποίες εξέφρασε τη συμπόνοια του προς τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Τα όσα είπε ο γνωστός τραγουδιστής έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις τόσο στα social media, όσο και στους παρουσιαστές των καθημερινών πρωινών εκπομπών, οι οποίες την Δευτέρα τον κατακεραύνωσαν για τα λεγόμενά του.

Ο Κώστας Τσούρος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει στο «Mega Καλημέρα», είπε: «Ήταν απαράδεκτο αυτό που έκανε με τη σύγκριση ναρκομανείς και παιδεραστία. Είναι ότι πιο άκυρο έχω ακούσει, γιατί άλλο ο εθισμός από μια χημική ουσία που κάνει κακό στον εαυτό σου και άλλο ο παιδεραστής, ο οποίος κάνει κακό σε παιδιά. Φυσικά και υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και περιμένουμε να δούμε τι θα πει η δικαιοσύνη. Τα λόγια του Σάκη έγερναν προς τον Δημήτρη Λιγνάδη και δεν ακούσαμε την υποστήριξή του προς τα θύματα».

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή στην εκπομπή «Happy Day» του Alpha, τόνισε: «Το μεγαλύτερο λάθος που έκανε σε αυτές τις δηλώσεις ήταν ότι εστίασε στον Δημήτρη Λιγνάδη σαν να είναι αυτός το θύμα, ενώ τα θύματα είναι αυτοί που βάζουν τον Λιγνάδη στο εδώλιο. Φυσικά και θα έχει ενδιαφέρον για κάποιον να διερευνήσει από πού ξεκινάνε τα προβλήματα, από τα παιδικά χρόνια, από την πορεία της ζωής του και ενδεχομένως να τον αγκαλιάσει όπως είπε για να τον βοηθήσει να ξεπεράσει κάποια πράγματα. Αυτή τη στιγμή η αγκαλιά μας πρέπει να υπάρχει για τα θύματα, το μπράβο μας πρέπει να υπάρχει για τα θύματα που βρήκαν τη δύναμη χρόνια μετά να καταγγείλουν αυτό που τους συνέβη. Η κατανόησή μας, η στήριξή μας, η έμπρακτη, η ουσιαστική, η ηθική, πρέπει να είναι απέναντι στα θύματα. Το θύμα δεν είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται ως θύτης. Το τι όντως έχει συμβεί και πώς έχει συμβεί δε θα το αποφασίσουμε εμείς σε ένα λαϊκό δικαστήριο αλλά θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Ακριβώς επειδή αυτή η συνέντευξη ήρθε μία ημέρα μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, έπρεπε να είναι ο Σάκης ακόμα πιο προσεκτικός. Οι άνθρωποι που έχουμε δημόσιο λόγο πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί γιατί μπορείς όντως να θες να πεις έναν καλό λόγο για έναν άνθρωπο που γνώρισες σε μία συγκεκριμένη στιγμή της ζωής σου και δεν σου έδωσε τέτοιο δικαίωμα, αλλά καλώς ή κακώς αυτός ο άνθρωπος έχει συσχετιστεί με το ελληνικό #metoo, είναι ένας άνθρωπος που τον κατήγγειλαν κάποιοι άνθρωποι για κάποια εγκλήματα. Όλη η κοινωνία περιμένει τη δικαίωση αυτών των θυμάτων οπότε δεν ξέρω αν είναι η χρονική στιγμή για να κάνεις εσύ κάτι τέτοιο».».

Από την πλευρά της η Κατερίνα Καινούργιου, τόνισε: «Θλίψη, απογοήτευση… Είναι και πατέρας τεσσάρων παιδιών και δεν μπορώ να πιστέψω ότι εξισώνει τους ναρκομανείς με τους παιδεραστές και στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή πάει να στηρίξει τον Δημήτρη Λιγνάδη. Μου είναι αδιανόητο, όλα τα επιχειρήματα ήταν λάθος. Για έναν άνθρωπο που όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην κορυφή και υποτίθεται επηρεάζει μια πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου, να βγαίνει να κάνει τέτοιες δηλώσεις, στην παρούσα φάση νομίζω είναι καταστροφικό για την καριέρα του και για τον ίδιο».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος χρησιμοποίησε πιο σκληρή γλώσσα: «Τέτοιο πλυντήριο ξεπλύματος των ανομημάτων δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Είναι ασύστολο πλυντήριο του Λιγνάδη. Μιλάμε για την ιερή αγελάδα των ΜΜΕ και των συμφερόντων, αυτός είναι ο Σάκης».

Ανάλογα ήταν τα όσα είπε στον ΑΝΤ1 ο Βαγγέλης Περρής: «Είναι πολύ ωραίο το κεφάλι του Σάκη, αλλά έχει μεγάλη τρικυμία. Οι σκέψεις, όπως τις διατύπωσε, με τη σειρά που τις διατύπωσε, το χρόνο που χρησιμοποίησε, ενεστώτας, δείχνει ότι δεν έχει αντιληφθεί ότι κάθε κουβέντα μας σε αυτή την περίσταση βαραίνει κάποιους ανθρώπους που έχουν υποστεί το χειρότερο που μπορεί να τους συμβεί. Έχουν υποστεί παρενόχληση και βιασμό. Είναι ένας πολύ ωραίος άνθρωπος, έχει πολύ ωραία οδοντοστοιχία, αλλά καλό θα είναι τα δόντια να κρατάνε τις λέξεις μέσα. Να τις περνάνε από τη διαδικασία του μυαλού και μετά να βγαίνουν»..