Μητσοτάκης: «Θα εφαρμοστεί το νομικό πλαίσιο κι αν κάποιοι λίγοι χούλιγκαν είναι στα κάγκελα… ξύδι!» (vid)

Newsroom
Μητσοτάκης: «Θα εφαρμοστεί το νομικό πλαίσιο κι αν κάποιοι λίγοι χούλιγκαν είναι στα κάγκελα… ξύδι!» (vid)
Αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Γιώργο Αυτιά που θα μεταδοθεί το Σάββατο (12/2) αναφέρθηκε μεταξύ άλλων λεπτομερώς, στα μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Προανήγγειλε κατάργηση του ιδιώνυμου, ξεκαθάρισε ότι οι οργανωμένοι οπαδοί θα μπαίνουν μόνο με εισιτήριο διαρκείας στις θύρες τους και έστειλε σαφή μηνύματα στις ΠΑΕ αλλά και στους οργανωμένους που αντιδρούν διότι όπως είπε «αν δεν λύσουμε το θέμα της βίας τώρα δεν θα το λύσουμε ποτέ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για ποινές χωρίς αναστολή και είπε ότι «οι ΠΑΕ δεν είναι αμέτοχες των ευθυνών τους. Ήδη από το 2019 υπάρχει ένα πλαίσιο αυστηροποιημένο, αλλά είδαμε ότι πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Αυτό θα αλλάξει. Υπάρχει νομικό πλαίσιο θα το εφαρμόσουμε κι αν κάποιοι λίγοι χούλιγκαν είναι στα κάγκελα… ξύδι. Λυπάμαι αλλά δεν είναι αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι αυτοί οι Έλληνες φίλαθλοι».

Αναφέρθηκε στην επιτυχία της αστυνομίας με τη σύλληψη των εμπλεκόμενων στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού αλλά λέει ότι αυτό προφανώς δεν αρκεί. «Ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα, όπως όλοι οι Έλληνες από αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη. Αν δεν λύσουμε το θέμα της βίας τώρα, δεν θα το λύσουμε ποτέ. Θα σας πω πως. Μιλάμε λίγο και κάνουμε αρκετά. Η αστυνομία συνέλαβε και τους 11 φερόμενους ως εμπλεκόμενους με δεμένες δικογραφίες, μια πρώτη επιτυχία, αλλά αυτό δεν αρκεί.

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν πολύ συγκεκριμένες εξαγγελίες από τα συναρμόδια υπουργεία και θα γίνει πιο αυστηρό το νομικό πλαίσιο για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα βίας. Έχουμε πιο αυστηρό πλαίσιο από το 2019, αλλά πάρα πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αυτό θα αλλάξει» δεσμεύτηκε.