Δολοφονία Άλκη: Τι δείχνουν τα αποτελέσματα του DNA, τα αποτυπώματα στο φονικό δρεπάνι

Newsroom
Δολοφονία Άλκη: Τι δείχνουν τα αποτελέσματα του DNA, τα αποτυπώματα στο φονικό δρεπάνι
Τα δείγματα συνελέχθησαν πριν τις υπόλοιπες συλλήψεις και την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Έγινε η σύγκριση του δείγματος του αίματος του αδικοχαμένου 19χρονου Άλκη και το DNA των άλλων δύο θυμάτων της επίθεσης καθώς και του πρώτου συλληφθέντα.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν παρθεί κι άλλα δείγματα DNA από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους τα οποία ακόμη εξετάζονται, σύμφωνα με το thessnews.gr.

Τα δείγματα υπεβλήθησαν σε διαδικασία απομόνωσης και ποσοτικοποίησης γενετικού υλικού (πυρηνικού DNA) το οποίο στη συνέχεια εξετάστηκε με τη μέθοδο προσδιορισμού τύπου αυτοσωμικών STR.

Τι έδειξε το DNA

Από την ανάλυση στην λεπίδα του φονικού δρεπανιού και στο κουμπί αναδίπλωσης της λεπίδας βρέθηκε DNA του 19χρονου Άλκη. Το δρεπάνι βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας δίπλα στις λίμνες αίματος που προκάλεσαν τα φονικά χτυπήματα.

Από την μονωτική ταινία της λαβής του δρεπανιού βρέθηκε DNA που ανήκει σε ένα από τα θύματα της επίθεσης. Εκτιμάται ότι το θύμα είτε πάνω στην πάλη άγγιξε το δρεπάνι είτε μετά την επίθεση που δέχτηκε φροντίζοντας τον φίλο του που αιμορραγούσε πέταξε το δρεπάνι στην γωνιά που βρέθηκε.

Τα δείγματα από το ΙΧ

Παράλληλα στα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάστηκαν τα νύχια του δολοφονημένου 19χρονου, καθώς και τα ίχνη αίματος τόσο στην πόρτα του συνοδηγού όσο και στα πατάκια του συνοδηγού και των πίσω θέσεων του λευκού citroen του 23χρονου Αλβανού.

Από την ανάλυση DNA των νυχιών βρέθηκε μόνο αυτό του 19χρονου Άλκη. Από τα ίχνη αίματος στην χειρολαβή του αυτοκινήτου ανήκει σε άγνωστο για την ώρα άνδρα. Με την εξέταση του DNA και των υπολοίπων κατηγορούμενων αναμένεται να γίνει η ταυτοποίηση.

Αντίστοιχα και στα πατάκια του αυτοκινήτου υπάρχει DNA άνω του ενός ατόμου που κι αυτά αναμένεται να ταυτοποιηθούν με τα νεότερα δείγματα.

Σε αυτά τα δείγματα δεν βρέθηκε το DNA του 23χρονου Αλβανού, του πρώτου συλληφθέντα για την υπόθεση που οδήγησε στην εξιχνίαση και των υπολοίπων συμμετεχόντων.