Ο βυθός του Ντόνεγκαλ είναι γεμάτος από άρματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (vid)

Newsroom
Ο βυθός του Ντόνεγκαλ είναι γεμάτος από άρματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (vid)
Ένα «υποβρύχιο νεκροταφείο» βρίσκεται στον βυθό του Ντόνεγκαλ της Βόρειας Ιρλανδίας.

Μυστικά του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κρύβει ο βυθός στα ανοιχτά της ακτής του Ντόνεγκαλ στη Βόρεια Ιρλανδία. Ένας δύτης, ο Rich Stevenson ανακάλυψε το 2010 πολεμικά «λείψανα» και μοιράστηκε στο Vimeo την ανακάλυψή του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε, ενώ εξερευνά τον βυθό της θάλασσας, ανακάλυψε μια σειρά από τανκς Sherman της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μάλιστα, αρκετά από αυτά ήταν αναποδογυρισμένα.

Τα τανκς βρίσκονται σε βάθος 65 μέτρων, μόλις 20 μέτρα από το Malin Head στο Ντόνεγκαλ. Θεωρείται ότι βρίσκονται εκεί από τις 8 Σεπτεμβρίου του 1944, όταν ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε τα αμερικανικής κατασκευής τανκς Sherman, τορπιλίστηκε από ένα γερμανικό U-boat.

Τότε σκοτώθηκαν συνολικά 113 άνθρωποι, με το πλοίο να βυθίζεται τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβε καν να καλέσει βοήθεια. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν το πλοίο διάσωσης που στάλθηκε αργότερα για να παραλάβει επιζώντες, τορπιλίστηκε και αυτό από τους Γερμανούς και είχε την ίδια μοίρα. Βυθίστηκε σε μόλις 90 δευτερόλεπτα...