Καταγγελία «βόμβα»: «Ανώτατα στελέχη των ΠΑΕ μας ζητούσαν να ελευθερώσουμε οπαδούς που συλλαμβάναμε» (vid)

Newsroom
Καταγγελία «βόμβα»: «Ανώτατα στελέχη των ΠΑΕ μας ζητούσαν να ελευθερώσουμε οπαδούς που συλλαμβάναμε» (vid)
Έντονο προβληματισμό προκαλεί η καταγγελία του πρώην Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης.

Πριν από λίγες ημέρες, έγινε μια ανώνυμη καταγγελία, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έκανε λόγο για σχέσεις πρώην αστυνομικών με ομάδες.

Την καταγγελία είχε κάνει πρώην αστυνομικός και πηγές της ΕΛ.ΑΣ ανέφεραν πως αναμένεται να διερευνηθούν όσα ειπώθηκαν καθώς πρόκειται για σοβαρά αδικήματα που αφορούν την παράβαση καθήκοντος.

Ωστόσο ο πρώην Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης, ο έκανε ακόμη μια καταγγελία, καθώς μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε ότι ανώτατα στελέχη των διοικήσεων ποδοσφαιρικών ομάδων της πόλης του ζητούσαν να αφήσει ελεύθερους οπαδούς που είχαν συλληφθεί.

«Εγώ είμαι υπέρ του νόμου Ορφανού, αυτό είναι αλήθεια, ήταν ένας καλός νόμος ο οποίος είχε βάλει μια τάξη στα γήπεδα, όχι απόλυτα. Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα επανέλθουμε σε μια φυσιολογική κατάσταση, μετά την δολοφονία του άτυχου Άλκη, είχα γράψει εγώ και είχα απευθύνει έκκληση στον υπουργό Πολιτισμού και στον υφυπουργό Αθλητισμού να κλείσουν όλοι οι σύνδεσμοί την επόμενη ημέρα. Γιατί νομίζω ότι το μόνο που δεν προάγεται και δεν παράγει ένας σύνδεσμος είναι αθλητική παιδεία. Εκεί μέσα εισέρχονται και παρεισφρέουν εγκληματικά στοιχεία...», ανέφερε μεταξύ άλλων αρχικά.

Για το αν είχε παρεμβάσεις από πολιτικούς ή από άτομα στις ΠΑΕ να κάνει τα στραβά μάτια σε θέματα με συνδέσμους ανέφερε: «Από ανώτατα στελέχη ΠΑΕ στο να αφήσουμε ελεύθερους κάποιους τους οποίους συλλαμβάναμε ή είχαμε ενδείξεις για συλλήψεις τέτοιων ατόμων, ναι σαφώς και είχαμε. Ποτέ δεν υπέκυψα σε τέτοιες υποδείξεις κι όχι φυσικά εντολές. Δεν είχα ποτέ από πολιτική ηγεσία ή πολιτικό άρχοντα τέτοια παρέμβαση ούτε από δικαστική αρχή. Σε κάθε περίπτωση, εμείς κάναμε την δουλειά μας, το τι θα κάνει η Δικαιοσύνη είναι άλλο θέμα το οποίο δεν μπορώ να κρίνω. Από τη στιγμή που η Αστυνομία κάνει μια δικογραφία και τη στέλνει στον Εισαγγελέα, ο Εισαγγελέας και ο Ανακριτής είναι αρμόδιοι για το τι μέλλει γενέσθαι», δήλωσε ο κ. Μωυσίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα».

Όσον αφορά τις καταγγελίες του πρώην αστυνομικού στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, «σε καμιά περίπτωση ο αστυνομικός που έφτασε να καταγγέλλει ένα τέτοιο γεγονός ότι παρείχαν και υπηρεσίες σε συνδεσμίτες, νομίζω ότι καλό θα είναι να σιωπήσει ο συγκεκριμένος αστυνομικός, κι αν έχει στοιχεία να τα δώσει στον εισαγγελέα. Οποιαδήποτε άλλη μομφή σε βάρος αξιωματικών, θεωρώ ότι δεν αξίζει καν να την μνημονεύουμε. Δεν είναι δυνατόν ανώτατος να συνεργάζεται με συνδεσμίτες και να δίνει πληροφορία σε τέτοιου είδους ανθρώπους», τόνισε.