«Μπλόκο» Άδωνι στη μείωση του φόρου στα καύσιμα: «Δεν θα ρίξουμε την χώρα στα βράχια» (vid)

Newsroom
«Μπλόκο» Άδωνι στη μείωση του φόρου στα καύσιμα: «Δεν θα ρίξουμε την χώρα στα βράχια» (vid)
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο να μειωθεί ο φόρος καυσίμων, προκειμένου να πέσουν οι τιμές.

Με την τιμή της βενζίνης να είναι στα πρόθυρα του να φτάσει τα 2 ευρώ, έχει ξεκινήσει εδώ και μέρα η συζήτηση για μείωση στον φόρο των καυσίμων. Το αίτημα των πολιτών όμως δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, το πρωί της Δευτέρας φιλοξενήθηκε από την ΕΡΤ και όταν ρωτήθηκε σχετικά το απέκλεισε: «Δυνατότητα για να μειώνουμε όλα τα έσοδα του κράτους δεν έχουμε. Δεν θα στείλουμε την οικονομία στα βράχια».

«Ο,τι μέτρο θα λάβουμε θα είναι νοικοκυρεμένο και εντός προϋπολογισμού (…) Δεν παίζουμε με την οικονομια, το ζήσαμε στο παρελθόν, δεν θα το ξαναζήσουμε» συμπλήρωσε: «Δεν είναι δυνατόν να αποφύγουμε τελείως τον πληθωρισμό στην Ελλάδα (…) Πρέπει οπωσδήποτε η κυβέρνηση τους διαθέσιμους πόρους που έχει να τους διαθέσει με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο».

Σε ότι έχει να κάνει με την πορεία της πανδημίας, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ακολουθεί μια σταθερά πτωτική πορεία και η ζωή μας επανέρχεται σιγά – σιγά σε μια ολοένα και μεγαλύτερη κανονικότητα. Οι νεκροί πλέον είναι στο 100% μόνο ανεμβολίαστοι άνω των 60. Είναι άνθρωποι τους οποίους δυστυχώς δεν καταφέραμε να τους πείσουμε να μην φέρουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Δεν μπορώ την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για τους νεκρούς και σε όσα μέτρα πήραμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 έχει πει “όχι”».

«Χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα η Ελληνική Αγωγή στα σχολεία»

Αναφερθείς στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για την ένταξη της Ελληνικής Αγωγής στα αναγνωρισμένα από το υπουργείο Παιδείας προγράμματα προς εκπαίδευση στα σχολεία, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε: «Η Ελληνική Αγωγή είναι μια σχολή εκμαθήσεως αρχαίων ελληνικών, ιστορίας, φιλοσοφίας κλπ την οποία έχω ιδρύσει πριν από 28 χρόνια. Λειτουργεί όλα αυτά τα 28 χρόνια. Όταν άλλαξε ο νόμος και αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας να φτιάξει μια διαδικασία μέσω του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, όπου μπορούν διάφορα εκπαιδευτήρια να ζητούν την αναγνώριση του προγράμματός τους, και η Ελληνική Αγωγή, όπως εκατοντάδες άλλα προγράμματα, κάναμε αίτηση για να κρίνει το υπουργείο Παιδείας αν αυτό είναι καλό ή κακό. Εγκρίθηκε τελικά μετά από έξι μήνες».

Ο ίδιος, πρόσθεσε σχετικά: «Η έγκριση λέει ότι αν κάποιο σχολείο θελήσει να καλέσει την Ελληνική Αγωγή για τα εν λόγω μαθήματα είναι νόμιμο να το κάνει. Με τον όρο ότι είναι προαιρετικό, εκτός ωρών διδασκαλίας, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα και χωρίς να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφημιστικούς λόγους. Η μόνη διαφήμιση που έγινε στην ιστορία αυτή ήταν από τον ΣΥΡΙΖΑ που “σήκωσε φασαρία”. Απαγορεύεται να το κάνεις για διαφήμιση. Δεν είναι κάτι που είναι στο ορολόγιο πρόγραμμα. Δεν μπήκαμε στο δημόσιο σχολείο. Υπάρχει προφανώς μια δυσανεξία της Αριστεράς».