«Σύστημα» οι μαχαιριές στα πόδια από τους χούλιγκαν: «Περιπολούν και ρωτούν τι ομάδα είσαι» (vid)

Newsroom
«Σύστημα» οι μαχαιριές στα πόδια από τους χούλιγκαν: «Περιπολούν και ρωτούν τι ομάδα είσαι» (vid)
«Στα 100 άτομα που κατηγορούνται για αθλητική βία και για άλλου είδους επιθέσεις σαν και αυτές, ζήτημα είναι αν προφυλακίζεται 1-2 από αυτούς ετησίως».

Τη δράση των οπαδικών χούλιγκαν και τις επιθέσεις τους εναντίον ανυποψίαστων πολιτών σχολίασε στην εκπομπή του Mega «LIVE NEWS» ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Κάθε χρόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπολογίζεται ότι γίνονται 20-30 επιθέσεις τέτοιου είδους, βραδινές ώρες με στόχο ανυποψίαστους πολίτες από φανατικούς χούλιγκαν» σημείωσε, τονίζοντας πως τα άτομα αυτά «περιπολούν, ρωτούν "τι ομάδα είσαι;" και μαχαιρώνουν ή ξυλοκοπούν ανυποψίαστους νεαρούς».

«Οι επιθέσεις γίνονται με αυτό τον τρόπο, τους τραυματίζουν με μαχαίρι στους γλουτούς και τα πόδια γιατί γνωρίζουν από παλαιότερες συμπλοκές πιθανόν, ότι η κατηγορία που θα αντιμετωπίσουν είναι για απλές σωματικές βλάβες σε βαθμό πλημμελήματος» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως αυτό σημαίνει ότι δεν θα προφυλακιστούν, η καταδίκη τους θα μπορεί να είναι μέχρι πέντε χρόνια και δεν θα φυλακιστούν όταν και αν γίνει η δίκη, ενώ με την κατηγορία του πλημμελήματος δεν γίνονται άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να παρακολουθηθούν οι συνομιλίες τους.

«Στα 100 άτομα που κατηγορούνται για αθλητική βία και για άλλου είδους επιθέσεις σαν και αυτές, ζήτημα είναι αν προφυλακίζεται 1-2 από αυτούς ετησίως. Το 20% έως 30% που συλλαμβάνονται είναι αλλοδαποί, το 20% έως 30% είναι ανήλικοι, ενώ 20% εώς 30% έχουν ποινικές εμπλοκές».