Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εξετάσεων η πλευρά της (vid)

Newsroom
Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εξετάσεων η πλευρά της (vid)
Η πλευρά της Γεωργίας Μπίκα υποστηρίζει ότι άργησε να ληφθεί το δείγμα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως στις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης δεν έχει ανιχνευθεί κάποια ναρκωτική ουσία αλλά ούτε και φαρμακευτική, ενώ έχει φανεί αλκοόλ, αλλά όχι σε πολύ μεγάλη ποσότητα. Ωστόσο, από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα αναμένει την επίσημη μετάφραση των εξετάσεων.

Η πλευρά της 24χρονης υποστηρίζει, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των τοξικολογικών εξετάσεων, ότι άργησε να ληφθεί το δείγμα. «Αν σταματήσει η ουσία να βρίσκεται στα ούρα, κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να το αποδείξει», υποστήριξε ο τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας Μπίκα, αφήνοντας «παράθυρο» για επιπλέον ενέργειες.

Ειδικότερα, ο τεχνικός σύμβουλος που έχει οριστεί θα ζητήσει αντιδείγμα για τη διενέργεια νέων εξετάσεων. Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης ανέφερε ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα.

«Η ποσότητα αλκοόλ στα ούρα δεν αντικατοπτρίζει ούτε την κατανάλωση ούτε και τον μεταβολισμό σε τίποτα, είναι αναξιόπιστο νούμερο δεν το λαμβάνουμε υπόψιν μας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από την ποσότητα αλκοόλ στα ούρα πόσα ποτά ήπιε και αν ήταν σε κατάσταση να δώσει συναίνεση ή όχι», είπε μιλώντας στο MEGA.

Όπως είπε ο σύμβουλος, «τα ούρα πάρθηκαν μετά από περίπου 18 ώρες. Τα νούμερα είναι πλασματικά, δεν μπορούμε να κάνουμε αναγωγή στην κατανάλωση του αλκοόλ. Για τις υπόλοιπες ουσίες, το χάπι του βιασμού, ξεκαθαρίζει μετά από 12 ώρες στα ούρα. Το δείγμα που πάρθηκε με καθυστέρηση μετά από 18 ώρες δεν μπορεί να μας δώσει αποτελέσματα για κάποια συγκεκριμένη ουσία».

Όπως τόνισε, «μόλις πάρω στα χέρια μου τα αποτελέσματα θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας για να βρούμε την αλήθεια».