Κορονοϊός: Τη Δευτέρα (31/1) το πρώτο «κύμα» χαλάρωσης των μέτρων (vid)

Newsroom
Κορονοϊός: Τη Δευτέρα (31/1) το πρώτο «κύμα» χαλάρωσης των μέτρων (vid)
Έπειτα από έναν μήνα περιορισμών έρχεται η πρώτη χαλάρωση των μέτρων.

Την Δευτέρα (31/1) έρχεται η πρώτη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Συγκεκριμένα επανέρχεται η μουσική στα μπαρ, τα καφέ και τα εστιατόρια, ενώ απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση.

Ωστόσο, η λειτουργία των καταστημάτων θα μπορεί να γίνεται μόνο με καθήμενους πελάτες ενώ παραμένει σε ισχύ ο περιορισμός των 6 ατόμων ανά τραπέζι. Το προσωπικό των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης θα πρέπει να φορά διπλή μάσκα ή μάσκα αυξημένης προστασίας.

Εντός των καταστημάτων εξακολουθεί να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, ενώ για τους εξωτερικούς χώρους οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει και πάλι να επιδεικνύουν αρνητικό rapid τεστ.

Σταθερή παραμένει και η μάσκα τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους καθώς θα συνεχίσουμε να τη φοράμε μάλλον μέχρι να δούμε ανοιξιάτικο καιρό. Σε ισχύ και ο περιορισμός της πληρότητας στα γήπεδα ενώ η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί το επόμενο διάστημα, με τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη να βλέπει περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων σε 15 με 20 ημέρες.

Πάντως, με την άρση των πρώτων περιορισμών ανοίγουν ξανά μουσικές σκηνές και κέντρα διασκέδασης, ενώ από την Τρίτη επιστρέφουν και όσοι εργαζόμενοι είχαν βγει σε αναστολή καθώς παύει το ισχύον πλαίσιο.