Αμερικανός τρώει ωμό κρέας για να δει πόσο καιρό μπορεί να επιβιώσει (vid)

Newsroom
Αμερικανός τρώει ωμό κρέας για να δει πόσο καιρό μπορεί να επιβιώσει (vid)
Έχει δοκιμάσει τα πάντα στη διατροφή του.

Ένα ιδιαίτερο και περίεργο πείραμα ξεκίνησε ένας Αμερικανός τρώγοντας μόνο ωμό κρέας προκειμένου να διαπιστώσει πόσο καιρό μπορεί να επιβιώσει. Μάλιστα, άνοιξε έναν λογαριασμό στο Instagram, στον οποίο δημοσιεύει καθημερινά βίντεο, με τον ίδιο να τρώει άψητα στήθη κοτόπουλου και μπριζόλες.

Ο συγκεκριμένος άνδρας πηγαίνει σε τοπικό σούπερ μάρκετ στην Καλιφόρνια για να διαλέξει κρέας. Στην τελευταία του ανάρτηση φαίνεται να τρώει ωμό κιμά.

«Ένα κομμάτι από ψιλοκομμένη αγελάδα και γάλα προβάτου. Ο μοσχαρίσιος κιμάς είναι το αγαπημένο μου γεύμα. Έχει χαμηλό κόστος, καταναλώνεις μισό κιλό σε περίπου 4 λεπτά, παίρνεις 800 θερμίδες και έχεις την τέλεια πέψη. Το μαγειρεμένο κρέας δεν έχει καθόλου θρεπτική ουσία», ανέφερε στην ανάρτησή του.

Μιλώντας στο Mark Bell's Power Podcast, ο influencer εξήγησε ότι έχει περάσει από κάποιες διάφορες φάσεις διατροφής κατά τη διάρκεια της ζωής του. Έτρωγε επεξεργασμένα τρόφιμα προτού συνειδητοποιήσει ότι μπορούσε να αλλάξει την διατροφή του.

Στη συνέχεια έγινε vegan για μια δεκαετία και αργότερα άλλαξε και πάλι τον τρόπο διατροφής του. Άρχισε να τρέφεται κυρίως με μπριζόλες και αυγά. Παραδέχθηκε όμως, ότι η στροφή αυτή στη διατροφή του, του προκάλεσε ορισμένα προβλήματα στο σώμα του.

Πλέον βασίζει την διατροφή του στο ωμό κρέας, τα αυγά, το γάλα, ενώ καμιά φορά πηγαίνει για μπουρίτο, όταν το λαχταρίσει.

Παρόλα αυτά το NSW Health δηλώνει ότι «το ωμό κρέας μπορεί να περιέχει επιβλαβή βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των Salmonella, Listeria, Campylobacter και E. coli που μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση».

Ο οργανισμός υγείας προσθέτει ότι «αυτά τα βακτήρια καταστρέφονται όταν το κρέας μαγειρεύεται σωστά». Εάν σκέφτεστε να καταναλώσετε ωμό κρέας, η NSW Health λέει ότι θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι «πολύ φρέσκο», αγορασμένο από «ένα αξιόπιστο κρεοπωλείο που καταλαβαίνει ότι έτσι θα καταναλωθεί το κρέας» και πρέπει «να το ετοιμάσετε και να το καταναλώσετε το συντομότερο δυνατόν μετά τη σφαγή».