Εγκαταλείφθηκε 10μελές πλήρωμα πλοίου στην Κρήτη, στο νοσοκομείο δύο ναύτες (vid)

Newsroom
Εγκαταλείφθηκε 10μελές πλήρωμα πλοίου στην Κρήτη, στο νοσοκομείο δύο ναύτες (vid)
Εγκαταλείφθηκε από το 10μελές πλήρωμα, το φορτηγό πλοίο με σημαία Κομόρες, που προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Κισσάμου στην Κρήτη.

Σε εγκατάλειψη του φορτηγού πλοίου με σημαία Κομόρες, που προσάραξε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Κισσάμου στην Κρήτη, προχώρησε το 10μελές πλήρωμά του. Οι επιβαίνοντες του πλοίου επιβιβάστηκαν σε σωσίβια σχεδία και με τη συνδρομή ομάδας διάσωσης «jet ski» οδηγήθηκαν στη ξηρά.

Σημειώνεται ότι ο πλοίαρχος του πλοίου έχει αιτηθεί νωρίτερα εγκατάλειψη. Το πλοίο είναι έμφορτο με σίδηρο και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό τη Λιβύη.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, δύο από τα δέκα άτομα του πληρώματος χρειάστηκε να διακομιστούν άμεσα με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων. Η υγεία των δυο παρουσίαζε πιο σοβαρό πρόβλημα παρουσιάζοντας έντονα σημάδια υποθερμίας και εισρόφησης. Οπότε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τους μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων για ιατρική περίθαλψη. Οι υπόλοιποι 8 βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας Κισάμου όπου μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο και υποβάλλονται σε εξετάσεις.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ωστόσο παραμένουν σε ετοιμότητα πλωτά και αντιρρυπαντικά μέσα Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ.

Μάλιστα, αναμένεται να καταφθάσει ρυμουλκό από τα Χανιά προκειμένου να τοποθετηθούν τα προστατευτικά που φαίνονται στη φωτογραφία που ακολουθεί, για θαλάσσια ρύπανση.