Τη στιγμή που η Έλενα Ναθαναήλ «έφυγε», το άλογό της που έπασχε κι αυτό από καρκίνο, ξεσήκωσε τον κόσμο

Newsroom
Τη στιγμή που η Έλενα Ναθαναήλ «έφυγε», το άλογό της που έπασχε κι αυτό από καρκίνο, ξεσήκωσε τον κόσμο
Το άλογο της Έλενας Ναθαναήλ, που έπασχε κι αυτό από καρκίνο, όταν «έφυγε» η αγαπημένη ηθοποιός χλιμίντριζε και βαρούσε την πόρτα του στάβλου με τα πόδια του.

Δεν είναι καθόλου ευχάριστη ιστορία, πόσο μάλλον όταν συνδέεται με μια γέννηση. Αυτής της ωραιότερης μελαχρινής της ελληνικής τηλεόρασης, της Έλενας Ναθαναήλ, η οποία σαν σήμερα το 1947 ήρθε στη ζωή. Κόρη αστικής οικογένειας με μικρασιατικές ρίζες, που μεγάλωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια και από νωρίς ήξερε με τι ήθελε να ασχοληθεί. Με την υποκριτική, αν και η γοητεία της, ο σωματότυπός της, την οδήγησαν και στο μόντελινγκ, ενώ ιστορία πραγματικά «έγραψε» η φωτογράφισή της, για το περιοδικό «Paris Match». Δίπλα στον περίφημο Λέοντα του Κεραμεικού και φορώντας κορυφαία αριστουργήματα από τη συλλογή Ελένης Σταθάτου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Η Έλενα Ναθαναήλ, παρά τη γοητεία της, τις πολλές ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, προτίμησε να μην προκαλεί και να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ιδίως τα τελευταία χρόνια. Ζούσε στο κτήμα της στην Εύβοια και παρά το ότι το 2008 διαγνώστηκε με καρκίνο στους πνεύμονες σε επιθετική μορφή και οι γιατροί δεν της έδωσαν καμία ελπίδα, δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να ασχολείται με αγροτικές εργασίες και την παραγωγή κρασιού.

3

Το συγκινητικό της ιστορίας είναι όμως, πως περιέθαλψε το άλογό της τον Καλλίστρατο. Ήταν άλογο του Ιπποδρόμου και έπασχε κι αυτό από την κακιά αρρώστια. Το πήρε στο κτήμα της και το φρόντιζε σα να ήταν παιδί της. Δύο μήνες μετά, τον Μάρτιο του 2008 η Έλενα Ναθαναήλ «έφυγε» από τη ζωή και εκείνη τη μέρα ο Καλλίστρατος ξεσήκωσε τον κόσμο.

Ο επιστάτης είχε πει πως ήταν η πρώτη φορά που το είχε δει σε αυτή την κατάσταση. Χλιμίντριζε δυνατά και με τα πίσω πόδια του κτυπούσε την πόρτα του στάβλου. Μία εβδομάδα μετά, «πήγε» και τη βρήκε.

«Είχε καταλάβει τη μεγάλη απώλεια. Ήταν τόσο θλιβερό το θέαμα του θανάτου που έζησα για δεύτερη φορά τον θάνατο της μητέρας μου», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η κόρη της Ίνκα.