Όταν ο Μπομπ Οντενκερκ παρά λίγο να γίνει ο Μάικλ Σκοτ του The Office

Γιάννης Μπαϊρακτάρης
Όταν ο Μπομπ Οντενκερκ παρά λίγο να γίνει ο Μάικλ Σκοτ του The Office
Όλα θα ήταν διαφορετικά στη δημοφιλή σειρά αν ο ηθοποιός που γνωρίσαμε ως Σολ Γκούντμαν έπαιρνε τελικά τη θέση του Στιβ Κάρελ.

Το The Office θεωρείται δικαίως ως μία από τις καλύτερες κωμικές σειρές όλων των εποχών. H καθημερινότητα στα γραφεία της Dunder Mifflin, με το «καλύτερο αφεντικό του κόσμου», Μάικλ Σκοτ, έχει χαρίσει στους απανταχού φαν της σειράς άφθονες στιγμές γέλιου, όμως, όλα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν το μακρινό 2005 η παραγωγή είχε πάρει μια διαφορετική απόφαση.

Από το κάστινγκ για τους ρόλους του The Office είχαν περάσει δεκάδες ηθοποιοί. Γνωστοί και μη. Οι δύο που έφτασαν στον «τελικό» για τη θέση του Μάικλ Σκοτ, ήταν ο Στιβ Κάρελ, αλλά και ο Μπομπ Οντενκερκ. Τον δεύτερο τον θυμόμαστε από τον ρόλο του στη σειρά Breaking Bad ως Σολ Γκούντμαν.

Η πρώτη επιλογή της παραγωγής ήταν ο Κάρελ, ωστόσο για μεγάλο χρονικό διάστημα τους είχε στο «περίμενε», καθώς δεν γνώριζε κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος λόγω υποχρεώσεων, να πάρει τελικά τη δουλειά. Από την άλλη, ο Όντενκερκ φορούσε ήδη το κουστούμι του «αφεντικού» του The Office και περίμενε το «ΟΚ» των συντελεστών για να ξεκινήσει το γύρισμα.

Η οντισιόν του Όντενκερκ ήταν εξαιρετική και είχε καταφέρει να πείσει τους πάντες ότι κάνει για το ρόλο του Σκοτ. Για την ακρίβεια, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παρατήρησαν πολλές ομοιότητες στον τρόπο που χειρίζονταν το σενάριο και τις ατάκες της σειράς ο Κάρελ και ο συνάδελφός του.

Την ιστορία οι περισσότεροι τη γνωρίζουμε. Τελικά, ο Κάρελ ήταν αυτός που πήρε το ρόλο και δημιούργησε την iconic φιγούρα του Μάικλ Σκοτ, ωστόσο και ο Όντενκερκ εμφανίστηκε στο The Office.

Τον είδαμε στο 16ο επεισόδιο της ένατης σεζόν με τίτλο «Moving On», στο οποίο η Παμ πάει για μια συνέντευξη σε μια εταιρεία στη Φιλαδέλφεια. Εκεί γνωρίζει το αφεντικό, το οποίο της θυμίζει έντονα (τόσο εκείνης, όσο κι εμάς) τον θρυλικό διευθυντή της στην Dunder Mifflin.